top

Deváťáci jsou v semifinále!

Hráči deváté třídy zvládli čtvrtfinálový souboj s brněnskou Kometou a po nedělní výhře 7:3 na ledě Mini WERK ARENY slaví postup mezi nejlepší čtyřku!

Svěřenci trenéra Davida Všetečky začali čtvrtfinále na ledě soupeře a v pátek proti Kometě brali remízu 6:6. V zápase bohatém na góly přitom Oceláři po čtyřiceti minutách vedli už 5:2, po nepovedeném nástupu do závěrečné části ale nakonec byli rádi alespoň za nerozhodný stav. 

ČF1: HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 6:6

Branky Ocelářů: 5. Taliga (Polášek), 15. Vrubel (Blahuta, Fizek), 21. Weiss (Řípa), 33. Taliga (Andrle), 35. Řípa (Weiss, Hrček), 49. Lazovský (Hrček)

Foto: Markéta Křížová

V neděli se série hraná na součet gólů přesunula do Mini WERK ARENY, kde Oceláři za postupem vykročili velmi rázně hned v první třetině. Ve dvanácté minutě už Třinec vedl 2:0, po snížení Komety navíc s úderem v podobě gólu do šatny přispěchal Matěj Weiss, který později zkompletoval hattricku. A také díky němu brali svěřenci trenéra Davida Všetečky nejen výhru 7:3, ale hlavně místenku do semifinále.

"Série s Kometou byla velmi kvalitní. Jelikož jsme spolu v nadstavbě hráli 4 zápasy, tak už jsme věděli, co od soupeře očekávat. Myslím si ale, že jsme Brno zaskočili aktivní hrou dopředu. V prvním zápase jsme prohospodařili tříbrankový náskok a po utkání bylo na klucích vidět, že je to mrzí a trápí. Ale v domácím zápase tým opět ukázal svoji sílu a kvalitu, kterou potvrzuje celou sezonu. A s přehledem si vítězství a postup uhájil. Na tým jsem hrdý, takhle se hraje play off. Ukázali jsme, že jsme opravdu jedna velká rodina. Teď si kluci odpočinou, potrénují a připravíme se na semifinále," komentoval po prvním kole vyřazovacích bojů lodivod třinecké střídačky David Všetečka. 

ČF2: HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 7:3

Branky Ocelářů: 8. Blahuta (Kopačka, Taliga), 12. Kopačka (Taliga, Marek), 20. Weiss (Andrle, Kopačka), 24. Řípa (Niemczyk, Weiss), 29. Fizek (Lazovský, Vrubel), 48. Weiss (Řípa, Hrček), 60. Weiss (Lazovský, Hrček)

Na jméno dalšího soupeře ve vyřazovacích bojích si Oceláři budou muset počkat do pondělního odpoledne. Už teď je ale jisté, že ve druhém kole vyzvou Boleslav nebo plzeňské Wolves.