top

Junioři vynulovali Přerov!

HC ZUBR Přerov
SOBOTA 14. 9. 2024
DHL extraliga juniorů
0 : 7

(0:3, 0:1, 0:3)

ZS Přerov

HC Oceláři Třinec

Sobotní zápas proti Zubrům vyšel mladým Ocelářům na jedničku. Svěřenci trenéra Reného Muchy na ledě soupeře poprvé udeřili hned v první minutě, čistým kontem se pod výhru 7:0 podepsal David Skácel.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 1. Spěváček (Gerych), 3. Volas (Šilar, Kubiesa), 14. Šilar (Kozlík, Vojáček), 22. Kozlík (Gerych), 46. Vojáček (Pospíšil, Šilar), 46. Dohnal (Gerych), 59. Šilar (Kozlík, Vojáček)

Vyloučení: 7:4 Využití: 0:2 V oslabení: 0:1

Diváci: 148

Střely na branku: 25:33

Průběh utkání: 0:7

HC ZUBR Přerov

Ryšavý – Mozr, Bárta, Pala, Šišák, Polame, Jarmara, Škňouřil – Dobša, Dobřecký, Netopil, Buršík, Frnka, Hlávka, Kuchta, Ozollapa, Mátl, Hanák, Nášel, Koudela

HC Oceláři Třinec

Skácel – Sedláček, Pospíšil, Horváth, Ošmera, Kurbaka, Byrtus, Volas – Kubiesa, Hebar, Rybnikár, Zduba, Vojáček, Šilar, Gerych, Mikula, Makula, Dohnal, Kozlík, Spěváček

V posledních zápasech inkasovali třinečtí junioři vždy jako první, v Přerově to poprvé dokázali zvrátit. A to hned po 47 odehraných sekundách. Napadající Gerych získal puk a přistrčil jej do jízdy Vojtěchu Spěváčkovi. Útočník s devatenáctkou na dresu si to namířil mezi kruhy a odtud vyslal přesnou ránu. V gólové akci byl navíc faulován soupeřem, přesilovka Ocelářů pak ještě byla umocněna dalším vyloučením na straně Přerova.

A svěřenci trenéra Reného Muchy trestali. V čase 02:44 napřáhl na vrcholku kruhu obránce Patrik Volas a nechytatelnou dělovkou podruhé rozvlnil síť za zády domácího brankáře. Hra se poté na chvíli uklidnila, další gól byl k vidění až ve čtrnácté minutě. Znovu slavili Oceláři. Kozlík našel v mezikruží Tomáše Šilara, který měl dostatek času zamířit a navýšil tak náskok Třince už na 3:0.

Při nástupu do druhé třetiny se hráči s drakem na hrudi zdrželi v šatně a od rozhodčích tak vyfasovali menší trest, to jim ale moc nevadilo. Ve vlastním oslabení totiž dokázali udeřit počtvrté. A to po souhře mezi Gerychem a zakončujícím Matějem Kozlíkem, kterou dvojice útočníků doťukala až k trefě do odkryté klece. Na druhé straně si pak musel dávat pozor i brankář Skácel, domácí ale v rychlém protiútoku selhali.

Třetí třetina odstartovala premiérovou trefou Matěje Vojáčka. Útočník, který do Třince přišel z Mladé Boleslavi, si v přesilovce počkal před brankou a zcela nehlídaný pak do sítě doklepl přihrávku Pospíšila. Oceláři ale pořád neměli dost, další gól tak přinesla nepřehledná situace po jednom z vhazování. Ve změti těl si puk nejrychleji našel Jiří Dohnal a střelou forhendem překonal maskovaného muže v kleci Přerova.

Poslední brankovou situaci pak obstarala závěrečná dvouminutovka. V čase 58:35 znovu zafungovala spolupráce mezi Kozlíkem a Tomášem Šilarem, který po přihrávce spoluhráče přesně vystřelil z prostoru mezi kruhy. Radost ale třinečtí junioři měli nejen ze sedmi vstřelených gólů. Brankář David Skácel na druhé straně soupeři nepovolil ani jediný gól a 25 úspěšnými zákroky si vychytal první nulu hned při svém prvním startu v letošní sezoně.

Jméno G A +/- TM
Tomáš Šilar 2 2 2 0
Jiří Dohnal 1 1 1 0
Matěj Kozlík 1 2 3 0
Vojtěch Spěváček 1 0 1 0
Matěj Vojáček 1 2 2 0
Patrik Volas 1 0 2 0
Dominick Byrtus 0 0 1 0
Robin Gerych 0 2 3 0
Andrej Hebar 0 0 1 0
Alex Horváth 0 0 2 0
Matěj Kubiesa 0 1 0 0
Viktors Kurbaka 0 0 1 0
Wiktor Makula 0 0 0 0
Marcel Mikula 0 0 0 0
Adam Ošmera 0 0 2 0
Michal Pospíšil 0 1 1 0
Michal Rybnikár 0 0 1 0
Matěj Sedláček 0 0 1 0
David Skácel 0 0 0 0
Jakub Zduba 0 0 0 0