top

Junioři otočili zápas proti Brnu!

HC Kometa Brno
PáTEK 20. 9. 2024
DHL extraliga juniorů
3 : 6

(2:1, 1:1, 0:4)

Winning Group Arena

HC Oceláři Třinec

V loňském finále proti brněnské Kometě museli junioři vytáhnout několik obratů a na ně plynule navázali v té letošní. V polovině utkání Oceláři prohrávali už 1:3, přesto zejména díky čtyřgólové poslední části brali tři body za vítězství 6:3.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 8. Brabenec (Otava, Bošek), 12. Otava (Bošek, Sakmár), 33. Chludil (Moravec, Rakus) – 19. Kubiesa (Zduba), 37. Volas (Rybnikár), 43. Zduba (Byrtus, Mikula), 45. Zduba (Kubiesa, Kurbaka), 49. Spěváček (Dohnal, Gerych), 49. Mikula (Sedláček, Kubiesa)

Vyloučení: 7:6 Využití: 2:2 V oslabení: 0:0

Diváci: 175

Střely na branku: 47:35

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:6

HC Kometa Brno

Ondráček – Sakmár, Bůžek, Antony, Svoboda, A. Pospíšil, Zubíček, Jurný – Chludil, Rakus, Moravec, Boltvan, Otava, Bošek, Brabenec, Modl, Červenka, Halačka, Pavlík

HC Oceláři Třinec

Forst – Sedláček, M. Pospíšil, Horváth, Ošmera, Kurbaka, Byrtus, Volas – Kubiesa, Hebar, Rybnikár, Zduba, Vojáček, Hladonik, Gerych, Mikula, Makula, Dohnal, Karas, Spěváček

V první třetině doplatili třinečtí mladíci zejména na svou nedisciplinovanost. Už v sedmé minutě totiž svému soupeři nabídli první přesilovku a Kometa trestala. Po přihrávce Otavy otevřel skóre Jan Brabenec. Oceláři se navíc nepoučili a záhy domácím naservírovali další výhodu. Výsledek byl stejný. Odraženou střelu Boška uklidil do sítě Roman Otava a zvýšil na 0:2. Svěřenci trenéra Reného Muchy už stihli před první sirénou jen korigovat, individuální akci dovedl do úspěšného konce Matěj Kubiesa.

V polovině utkání mohli Oceláři jednobrankovou ztrátu zlikvidovat, přečíslení dva na jednoho ale k vyrovnání nevedlo. Znovu naopak skórovalo Brno. Po skrumáži před Forstem se prosadil důrazný Danny Chludil. Třinečtí mladíci kontrovali rychle využitou přesilovkou, kterou už po dvou vteřinách proměnil od modré střílející Patrik Volas. Po čtyřiceti minutách tak Oceláři odcházeli do kabiny opět s těsným mankem.

Ve třetí třetině se pak v Brně děly pořádné divy. Vše začalo už v čase 42:10, když v početní výhodě skóroval Jakub Zduba a srovnal na 3:3. Brankář Forst chvíli nato zlikvidoval střelu domácího obránce Pospíšila a po druhé trefě Jakuba Zduby se Oceláři poprvé v zápase dostali do vedení. To ale Třinci nestačilo. V devětačtyřicáté minutě se po závaru prosadil i Vojtěch Spěváček a na něj hned po třiceti odehraných sekundách navázal Marcel Mikula. Z těsného náskoku tak rázem byl třígólový polštář, který si svěřenci trenéra Reného Muchy pohlídali až do závěrečného hvizdu rozhodčích.