top

Dorostenci urvali čtvrtou výhru!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 20. 9. 2024
Extraliga dorostu
5 : 1

(1:0, 2:1, 2:0)

Mini WERK ARENA

PSG Berani Zlín

Mladí Oceláři na startu nové sezony pokračují v dobrých výkonech a na své konto zapisují už čtvrtou výhru z pěti odehraných zápasů. Utkání proti zlínským Beranům svěřenci trenéra Jana Mikše zlomili ve druhé třetině, ve které svému soupeři odskočili do vedení o tři góly.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 8. Hrček (Korhoň), 28. Řípa (Vlk), 38. Weiss (Řípa, Řehák), 44. Polášek (Vlk, P. Niemczyk), 56. Řípa (P. Niemczyk) – 39. Škrip (Matula, Venený)

Vyloučení: 4:4 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 67

Střely na branku: 32:33

Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1

HC Oceláři Třinec

Čelko – D. Barteczek, Jakub Marek, P. Niemczyk (C), Trnka, Korhoň, Chalupa – Helis, Richter, Morcinek, Blahuta, Vlk, Hrček, Lazovský, Polášek, Weiss, Řípa, Řehák

PSG Berani Zlín

Zábojník – Provazník, Frömel, Coufalík, F. Sedláček, Kubečka, M. Sedláček – Jonáš Marek, Kočica, Venený, Páže, Riedl, Škrip, Dubrava, Matula, Pánek

Na první gól se v třinecké Mini WERK ARENĚ moc dlouho nečekalo, už v sedmé minutě udeřil Jan Hrček a poslal Oceláře do vedení. Navýšit svůj náskok pak domácí mohli v nabídnuté přesilovce, využít ji ale nedokázali.

Další přesnou trefu tak přinesla až druhá dvacetiminutovka, znovu slavil Třinec. Dominik Řípa střelou z otočky zamířil přesně a zvýšil na 2:0. Na tuto trefu pak v čase 37:50 navázal Matěj Weiss a upevnil náskok Ocelářů. Zlína ale v početní výhodě přispěchal s rychlou odpovědí, tvrdou ranou se prezentoval Jakub Škrip.

Více ale svěřenci trenéra Jana Mikše svému soupeři nedovolili, k čemuž jim pomohla i nedisciplinovanost Beranů na startu třetí části. První nabídnutou přesilovku sice ještě Oceláři nevyužili, tu druhou už ano. Mezi střelce zápasu se zapsal Jakub Polášek. A finální podobu skóre pak dal Dominik Řípa, který se dostal za záda hostující obrany a tváří v tvář Zábojníka nezaváhal.