top

Dorost čeká rozhodující zápas osmifinále

Po dvou osmifinálových zápasech dorostenecké extraligy mezi Oceláři a Jihlavou je série vyrovnaná. A rozhodne se v úterý 14. března! Třetí osmifinále začíná ve WERK ARENĚ v 17:30, přijďte mladým Ocelářům pomoct vybojovat postup do dalšího kola. Vstup na utkání je zdarma.

Dlouhodobou částí soutěže prošel dorostenecký tým bez větších zádrhelů. Z šestatřiceti zápasů nebodoval pouze ve čtyřech z nich, základní skupinu zakončil na prvním místě a k tomu pak přidal třetí příčku v nadstavbě. "S průběhem sezony jsme zatím spokojeni. Podařilo se nám hrát hokej, který jsme si přáli. Agresivní, aktivní. Ikdyž to letos nebylo tak, jako loni, kdy jsme byli silnější v produktivitě. Ale i tak se nám podařilo zápasy zvládnout velice dobře a trošku více jsme se mohli soustředit na defenzívu," hodnotí dosavadní průběh sezony hlavní trenér Marek Malík.

Teď už před mladými Oceláři stojí další výzva v podobě vyřazovacích bojů. Pro lodivoda ocelářské střídačky půjde o druhé play off v trenérské kariéře. To loňské zakončili třinečtí dorostenci už ve čtvrtfinále. "Play off je vždycky loterie, musí se vám sejít spousta věcí. Přestože jsme loni měli velice dobrý tým, tak to nedopadlo. Ale i přesto jsme hráli hodně kvalitní zápasy. Letos už se na play off hodně těšíme, ale jak to dopadne, je hlavně v téhle kategorii, těžké říct. Samozřejmě si přejeme vyhrát každý zápas a půjdeme do toho s tím, že tam chceme nechat všechno. To je jediné, co víceméně můžeme ovlivnit."

Hned několik hráčů dorostu v letošní sezoně nakouklo také do juniorské extraligy. Sedmička mladých Ocelářů si mezi sebe rozdělila 55 startů v nejvyšší mládežnické soutěži. A v play off dorostenecké soutěže by tak pro tým trenéra Marka Malíka byli vítanými posilami. "Jestli budou hrát u nás, tak by nám určitě měli hodně pomoct, protože tyhle zkušenosti se vyplatí. A hlavně jsou to pro nás rozdíloví hráči. Ale tahle kategorie je tak specifická, že se může stát, že budou dál potřeba v juniorce, ať už kvůli zraněním v týmu nebo aby nahradili hráče, které si povolá Áčko. I tady tímhle můžeme být trošičku ovlivněni. Takže jejich zkušenosti a hokejový přínos by měli být velice znát, ale nevíme, jestli tady budou."

Osmifinálovým soupeřem Třince bude Jihlava. Tedy tým, proti kterému Oceláři v letošní sezoně neodehráli jediný zápas. "I to je jeden z dalších bodů, proč říkám, že v téhle kategorii je to trošku nevyzpytatelné. Protože je ta soutěž udělaná tak, že se s někým celý rok nepotkáte. Myslím si, že tohle by mohlo být udělané trošku lépe, abyste se v sezoně s každým minimálně aspoň jednou potkali už v dlouhodobé části. Ale to není žádná kritika, to se může do budoucna změnit. Letos je to tak, že hrajeme s někým, koho jsme celý rok neviděli a kdo prošel velkými změnami. Takže nevíme, co čekat, ale i přesto se připravíme, jak nejlépe to bude možné."

Série proti jihlavské Dukle startuje ve WERK ARENĚ v pátek 10. března od 17:30, vstup na zápas je zdarma.