top

Juniory čeká čtvrté derby, hrát se bude v Českém Těšíně

Základní část juniorské extraligy sviští do finiše. V sobotu 4. března odehrají svěřenci trenéra Reného Muchy poslední derby v dlouhodobé fázi soutěže. Utkání mezi juniory regionálních rivalů uvidí zimní stadion v nedalekém Českém Těšíně.

Mladí Oceláři stěhují juniorskou extraligu mimo Třinec vůbec poprvé. “Chtěli bychom podpořit rozvoj mládežnického hokeje i v menších městech v okolí. Proto jsme rádi, že jsme po dohodě s Vítkovicemi mohli derby přesunout na led Českého Těšína. Věříme, že na zápas dorazí i děti s rodiči, které by se třeba na nejvyšší juniorskou soutěž normálně nedostaly. Takhle ale my přijedeme přímo za nimi,” vysvětluje přesun sportovní manažer třinecké mládeže Jiří Juřík.

Oba soupeři se v závěru základní části pyšní velkou formou, jistý už mají i postup do play off. Oceláři v sobotu stanovili nový mládežnický rekord klubu v počtu výher v řadě, Vítkovice zase aktuálně vedou juniorský peleton.

“Vítkovice se momentálně nachází na prvním místě tabulky. Navíc je to derby, určitě se bude jednat o nejkvalitnější mládežnický hokej, který česká juniorská soutěž může nabídnout. To by si žádný fanoušek hokeje neměl nechat ujít.,” zve fanoušky na utkání nejproduktivnější obránce třinecké juniorky Filip Hrůzek.

Důležité informace k zápasu

Čtvrté juniorské derby sezony začíná v sobotu 4. března ve 13:00. Kapacita stadionu v Českém Těšíně je 550 osob, vstup na utkání je zdarma. 

Pokud na derby vyrazíte autem, vzhledem k malému počtu stání u stadionu doporučujeme zaparkovat u supermarketu Billa nebo u autobusového stanoviště. 

Vlaková zastávka v Českém Těšíně je od stadionu vzdálená zhruba 550 metrů, z autobusového stanoviště vám cesta zabere přibližně 5 minut.

Adresa stadionu: Svojsíkova 1860, Český Těšín