top

Deváťáci vyhráli základní skupinu, čeká je nadstavba

V první části soutěže 9. tříd mají svěřenci trenéra Davida Všetečky úspěšně dobojováno. Hráči s drakem na hrudi v sedmi utkáních základní skupiny dominovali a s 21 získanými body postupují do nadstavbové části z prvního místa.

První krok v sezoně 2022/2023 mají Oceláři za sebou. Úspěšně. Třinečtí deváťáci v první části soutěže odehráli sedm utkání proti Frýdku-Místku, Opavě, Orlové, Kopřivnici, Porubě, Vítkovicím a Havířovu a s plným počtem bodů svou skupinu ovládli. A co víc. Většina zápasů hráčů s drakem na hrudi skončila více než osmibrankovým rozdílem. Jak náročné bylo udržet mladé Oceláře koncentrované v utkáních, ve kterých si rychle vypracovali velký náskok? "Těžké to moc nebylo. Jsem na svoje hráče náročný jak v tréninku, tak v zápase. Myslím, že rychle poznali, že nerad prohrávám," říká hlavní trenér David Všetečka. 

Kromě vysokých výher při pohledu na výsledky zaujme ještě jedna věc. A tou je počet inkasovaných gólů. Během 420 minut mladí Oceláři inkasovali pouze dvakrát, z pěti utkání odcházeli třinečtí brankáři s nulou na svém kontě. "Máme na tuhle skupinu nadstandartní gólmany a zatím je popravdě skoro nikdo moc neprověřil (výjimkou budou asi Vítkovice). Jsem s oběma nadmíru spokojen, nikdo nemá roli jedničky. Vždy se po jednom utkání střídají."

Ve druhé části soutěže čeká na Třinec dalších 28  utkání v jedné z osmičlenných skupin, přičemž právo účasti v extralize 9. tříd pro sezonu 2023/2024 získají mužstva na prvních šesti příčkách. "Na druhou část sezony se moc těšíme. Přijdou zápasy, při kterých se budou kluci výkonnostně posouvat a růst. Jeden z cílů, který jsme si dali, jsme splnili, ale já klukům věřím, že tahle parta bojovníků ještě neřekla poslední slovo. Jsem na svůj tým nesmírně hrdý a pyšný."

Výsledky Ocelářů ve skupině 10

HC Frýdek-Místek - HC Oceláři Třinec 0:8

HC Oceláři Třinec - HK Opava 15:0

MSK Orlová - HC Oceláři Třinec 0:18

HC Kopřivnice - HC Oceláři Třinec 1:18

HC Oceláři Třinec - HC RT Torax Poruba 7:0

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:4

HC Oceláři Třinec - HC AZ Havířov 2010 12:0