top

Juniorská extraliga je tady! Oceláři začnou doma

Jako první z mládežnických soutěží odstartuje v neděli 1. září DHL extraliga juniorů. Svěřence trenéra René Muchy na úvod čeká domácí derby proti Vítkovicím.

Podobně jako v předchozích letech, ani letos se juniorské extralize nevyhnula řada změn. Zřejmě tou nejvýraznější je úprava herního systému. Mladí Oceláři nejprve absolvují základní část se 30 zápasy proti soupeřům z celé republiky (dvakrát každý s každým). Nejlepší osmička si po úvodní fázi zajistí postup do skupiny O pořadí v play off s jistotou místenky pro vyřazovací boje, zbývající mužstva nastoupí ve skupině O účast v play off.

V obou nadstavbách se odehraje dalších 21 utkání (třikrát každý s každým), přičemž týmům v tabulce zůstanou zapsané body získané v první části soutěže. Následně už se soutěž vrátí ke svému loňskému formátu. Nejlepší čtveřice týmů postoupí přímo do čtvrtfinále, zbývající týmy ze skupiny O pořadí v play off si to v předkole rozdají s lepší čtveřicí ze druhé nadstavby. Na týmy s nejnižším počtem bodů naopak čekají tvrdé boje o udržení.

Třinečtí junioři vstoupí do sezony 2024/2025 zápasem proti regionálnímu rivalovi z Vítkovic (neděle 1. září od 13:00) a oproti předešlým letům je čeká jedna velká změna. Ke svým utkáním budou mladí Oceláři nově nastupovat ve WERK ARENĚ, v menší hale se představí pouze v případě kolize s programem hlavního týmu.

Novým kapitánem Ocelářů byl zvolen devatenáctiletý útočník Robin Gerych, který bude mít k ruce dvojici asistentů - obránce Michala Pospíšila a navrátilce Matěje Kubiesu.

Dres s drakem na hrudi v nadcházející sezoně oblékne i několik nováčků - brankář Daniel Forst (Mladá Boleslav) a útočníci Jiří Dohnal (Litvínov), Matěj Vojáček (Mladá Boleslav) a Jakub Zduba (Brno). Návrat ze Severní Ameriky pak kromě útočníka Matěje Kubiesy ohlásil i obránce Matěj Sedláček.

Program Ocelářů v sezoně 2024/2025

Kompletní rozpis zápasů najdete po kliknutí zde.