top

Dorostenci ovládli Ostrava Hockey Cup!

Pět zápasů, pět výher. Třinečtí mladíci turnajem v Ostravě prolétli bez jediného zaváhání a s plným počtem bodů urvali první místo!

Cestu za zlatými medailemi odstartovali svěřenci trenéra Jana Mikše v pátek po obědě zápasem proti Nitře a přestože hned třikrát o gól prohrávali, nakonec si došli pro první body díky vítězství 5:4. Mnohem výraznějším rozdílem ve skóre pak skončilo derby proti Vítkovicím, ve kterém si Oceláři vystřelili výhru 9:2.

Sobotní den v Ostravě patřil výhradně soubojům se slovenskými týmy. Proti NASE Trenčianske Teplice brali třinečtí mladíci vítězství 6:2 a díky dvěma gólům ve třetí třetině pak přetlačili i Košice (5:4). Do nedělního utkání proti Berlínu už šli Oceláři s jistotou turnajového prvenství, nic ale nenechali náhodě. A díky devítigólové nadílce do sítě německého mužstva si pro pohár a zlaté medaile došli s parádní bilancí 34:12. 

Nejlepším útočníkem celého turnaje byl navíc vyhlášen třinecký Jan Hrček.

"V turnaji jsme znovu protočili cca 23 hráčů a 4 brankáře. Každý zápas, který jsme odehráli, byl pro nás přínosem, protože jsme rotovali sestavu a chtěli jsme vidět, jak kluci fungují v různých rolích v týmu. Naštěstí k tomu kluci přistoupili svědomitě a v každém zápase jsme byli lepším týmem. Jediný horší výkon jsme podali proti týmu  z Trenčianskych Teplic, ale tam jsme si pomohli individuální kvalitou týmu. Naopak nejlepší zápas jsme odehráli proti domácím Vítkovicím. Měli jsme od začátku lepší pohyb a i díky naší kvalitě v zakončení jsme zápas zvládli vyhrát s vysokým rozdílem. Turnaj hodnotím velmi pozitivně. Ukazuje nám to, že chemie v týmu funguje i v tak velkém počtu velmi dobře," uvedl po turnaji hlavní trenér dorostu Jan Mikš.