top

Desátý ročník President Cupu: Oceláři mají bronz!

Desátý ročník prestižního dorosteneckého President Cupu je u konce! Ze zlatého hattricku se ve WERK ARENĚ radovali hráči Karlových Varů, mladí Oceláři ve vypjaté bitvě proti Spartě urvali bronz!

Třinečtí mladíci mohou být se svým vystoupením na domácím turnaji spokojeni. V základní skupině mladí Oceláři prohráli jen jediný zápas ze čtyř a v neděli dopoledne nastoupili k utkání o bronz. A ten si také ze slavnostního zakončení odnesli. "Jsem velmi spokojený, hlavně s tím, jak k tomu kluci přistoupili. Protočili jsme během turnaje skoro třicet hráčů, každý dostal minimálně jeden zápas. Mám obrovskou radost, jak se jim to povedlo. Bavili jsme se spolu před turnajem, že bychom chtěli pro Třinec udělat medaili a jsem rád, že jsme to dokázali," komentoval po závěrečném zápase hlavní trenér dorostu Jan Mikš.

Po prvním hracím dni ovšem v třinecké kabině příliš spokojeni nebyli. V dopoledním utkání proti Hradci museli Oceláři (úspěšně) dohánět dvoubrankovou ztrátu, večer pak nestačili na Karlovy Vary. "První dva zápasy to nebylo ono. Šlo vidět, že jsme se ještě rozkoukávali, nebyli jsme moc sehraní. Postupně jsme ale přidávali a pak už to bylo lepší. Nakonec můžeme být spokojení, jak to vyšlo," přidává se k hodnocení turnaje jeden z nejproduktivnějších Ocelářů Dominik Řípa.

V sobotu už byli Oceláři mnohem úspěšnější. Proti bratislavskému Slovanu brali svěřenci trenéra Jana Mikše výhru s čistým štítem, v posledním zápase skupiny pak v nájezdech přetlačili Rigu. A zajistili si boj o třetí místo proti Spartě. "Neměl jsem ze zápasu vůbec strach. Když jsem viděl kluky na rozcvičce, měl jsem z toho dobrý pocit. I gólman byl do zápasu dobře nastavený. A jenom se mi pak potvrdilo, že když kluci bojují jeden za druhého, můžou hrát úplně s kýmkoli."

Slova hlavního kouče potvzuje i útočník Dominik Řípa, který si svými výkony řekl i o nominaci do All-star týmu turnaje. "Chtěli jsme na turnaji uspět, co nejlíp. Je to pro nás skvělá příprava na novou sezonu, abychom se všichni sehráli. Už od včerejška jme byli nabuzení. Myslím si, že jsme chtěli bronz víc a že to šlo i vidět."

Finále turnaje si potřetí v řadě podmanily Karlovy Vary, stříbro připadlo Ukrajině. Předat medaile všem hráčům kromě sportovního ředitele Jana Peterka dorazili i hráči z extraligového týmu Ocelářů - útočníci Adam Cedzo, Oskar Haas a Petr Sikora.

Kompletní přehled výsledků najdete ZDE.

Konečné pořadí

1. místo - HC Energie Karlovy Vary

2. místo - Ukrajina

3. místo - HC Oceláři Třienc

4. místo - HC Sparta Praha

5. místo - Mountfield HK

6. místo - HC Vítkovice Ridera

7. místo - HS Riga

8. místo - EC Red Bull Salcburk

9. místo - HC Slovan Bratislava

10. místo - Rögle BK

ALL-STAR TÝM TURNAJE

Brankář: Martin Psohlavec (HC Energie Karlovy Vary)

Obránci: Jiří Gombár (HC Energie Karlovy Vary), Yaroslav Panasenko (Ukrajina)

Útočníci: Filip Vlk, Dominik Řípa (oba HC Oceláři Třinec), Filip Klíma (Mountfield HK)