top

Dorostenec Rybnikár: V první řadě je tým

Už ve čtvrtek odpoledne rozehrají třinečtí dorostenci další sezonu, do které budou vstupovat jako obhájci titulu. Součástí kádru je i talentovaný reprezentant Michal Rybnikár.

Michale, start ostré sezony se nezadržitelně blíží. Předpokládám, že už jsi nažhaven.

Jo, samozřejmě! Už se všichni hodně těšíme, až to začne.

V přípravě jste si jako tým počínali dobře, mimo President Cup šest výher ze sedmi utkání. Bereš to jako dobrý odrazový můstek?

Určitě si myslím, že je to dobré, takhle před sezonou, když ještě nejsme tolik sehraní. Ukazuje to, že máme kvalitní tým. Důležité je taky to, že vyhráváme zápasy, i když jsou v rychlém sledu.

Jak těžké bude navázat na minulou, velmi úspěšnou sezonu? Přece jen, pár kluků, na kterých to hodně stálo, už v kádru není.

Vždycky je těžké obhájit titul. Myslím si ale, že s vedením, které tady máme a s přístupem, kdy do toho dáme maximum, tak máme na to, abychom ten titul obhájili.

Pro tebe, jestli se nepletu, to bude v třineckém dorostu už třetí sezona. Vnímáš to, že od tebe bude nejspíš očekávaná role lídra?

Je tady určitě pár kluků, od kterých se to očekává. Někdo v tom týmu zkrátka lídr být musí a několik kluků tady takových máme.

Máš nějaké osobní cíle pro nadcházející sezonu?

V první řadě je tým. Osobní cíle jsou vedlejší, nejsou tolik důležité.

Ve čtvrtek vás v prvním utkání sezony čeká Přerov. Co očekáváš od tohoto zápasu?

Samozřejmě doufáme, že vkročíme do sezony vítězně. Hlavně musíme do toho zápasu dát všechno.