top

Začíná dorostenecká extraliga

Jako poslední z mládežnických extralig roztáčí svůj herní kolotoč ta dorostenecká, Oceláři v prvním zápase nové sezony vyzvou přerovské Zubry.

Oproti loňskému roku do dorostenecké soutěže zasáhne jen dvacet týmů ve dvou skupinách. Třinečtí mladíci budou nastupovat ve skupině B a v rámci základní části nově absolvují 27 utkání (tříkolově každý s každým). “Nový formát soutěže bude zajímavý, náročný a až na konci uvidíme, jak moc dobrý bude,” říká hlavní trenér dorostu Marek Malík. 

Nejlepších pět týmů ze skupiny postoupí do nadstavby O pořadí v play off, spodní pětice bude bojovat ve skupině O účast v play off. V obou nadstavbách na hráče čeká 18 zápasů (dvoukolově každý s každým), přičemž nejhorší tým z nižší nadstavby sestoupí do ligy dorostu.

Vyřazovací část začne předkolem na dva vítězné zápasy, pro postup ze čtvrtfinále a semifinále bude potřeba tři výhry a k zisku mistrovského titulu už čtyři.

“Naše cíle zůstávají pořád stejné. Poctivě a náročně trénovat, hrát aktivní atraktivní hokej, založený na skvělém pohybu a spolupráci celého mužstva. Budeme pracovat na tom, abychom byli nepříjemní a nutili soupeře k chybám. Čeká nás hodně práce, jak se změnou formátu, tak na pozici obhájce, ale moc se na tyto výzvy těšíme a uděláme vše, abychom obstáli.”

Složení skupiny B

HC Oceláři Třinec, HC ZUBR Přerov, Mountfield HK, HC Olomouc, HC Vítkovice Ridera, HC Kometa Brno, HC Dynamo Pardubice, HC Dukla Jihlava, HC RT TORAX Poruba, Berani Zlín

Složení skupiny A

HC Škoda Plzeň, HC Tábor, HC Sparta Praha, HC Litvínov, BK Mladá Boleslav, Rytíři Kladno, Bílí Tygři Liberec, HC Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, HC Slavia Praha