top

Deváťáky čeká extraligová premiéra

Jako druhá z mládežnických soutěží vypukne extraliga 9. tříd. Svěřenci trenéra Davida Všetečky do ní vstoupí sobotním zápasem proti Šumperku, který ve WERK ARENĚ začíná ve 14:30.

Po přípravě znovu do ostré akce. Třinečtí deváťáci na letních turnajích urvali stříbro v Praze a zlato v Plzni, na povedené výkony teď budou chtít navázat v základní části extraligy 9. tříd. “Přípravu hodnotíme kladně, absolvovali jsme dva kvalitní turnaje. Na Billa Cupu v Praze jsme ve finále prohráli se Spartou, turnaj v Plzni jsme vyhráli. Byla tam velmi kvalitní utkání s Pardubicemi, Zlínem a Plzní. To jsou zápasy, které kluky posouvají dopředu,” říká hlavní trenér deváťáků David Všetečka.

V základní části odehrají mladí Oceláři celkem 28 zápasů se 7 soupeři ve skupině C. První čtyři týmy si zajistí postup do vyšší nadstavby i vyřazovacích bojů, zbývající mužstva budou bojovat ve skupině O účast v play off. Ať už třinečtí hokejisté dopadnou v první fázi soutěže jakkoli, v té druhé na ně bude čekat dalších 10 utkání (dvoukolově každý s každým). 

V play off bude mít extraliga 9. tříd čtyři kola. K postupu přes osmifinále, čtvrtfinále a semifinále bude potřeba dvě výhry, pro zisk mistrovského titulu už tři. Na nejhorší čtyři mužstva ročníku naopak čeká série play down na tři vítězná utkání, poražené týmy sestoupí do ligy 9. tříd.

“Těšíme se moc, budou to zase kvalitní zápasy. Důležitý bude start v soutěži. Cíl máme dostat se mezi první čtyři týmy a hrát zbytek sezony v klidných vodách. Důležité pro nás je, aby to kluky bavilo a měli z toho radost.”

Složení skupiny C

HC Oceláři Třinec, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC Kometa Brno, HC Dukla Jihlava, HCM Warriors Brno, VHK ROBE Vsetín, Berani Zlín, HK Mladí Draci Šumperk

Složení skupiny B

Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Dynamo Pardubice, Mountfield HK, HC Slavia Praha, HC Tábor, HC Sparta Praha, BK Havlíčkův Brod

Složení skupiny A

HC Energie Karlovy Vary, HC Pilsen Wolves, HC Škoda Plzeň, HC Motor České Budějovice, EC Red Bull Salcburk, Piráti Chomutov, Rytíři Kladno, HC Litvínov