top

Junior Král po startu sezony: První zápas je vždy důležité zvládnout

Junioři zahájili novou sezonu vítězně, v sobotu na domácím ledě vynulovali Kometu. Velkou měrou se na výhře podílel brankář Jakub Král, který vychytal své první čisté konto za Oceláře.

Lepší start do sezony si snad brankář Jakub Král ani přát nemohl. Hned v prvním zápase proti Kometě zlikvidoval osmnáctileý mladík všechny pokusy soupeře a vychytal první nulu v třineckém dresu. "První zápas je vždy důležité zvládnout, a to se nám povedlo. Myslím, že se nám hodně ulevilo. Dali jsme gól hned z první akce a v takových zápasech se potom vždycky hraje lépe, i trochu klidněji. Druhý gól v závěru první třetiny nám ještě dodal trochu klidu po sérii oslabení a pak už jsme to naštěstí udrželi až do konce."

I přes povedený vstup do sezony Ocelářům první zápas ukázal, na čem je potřeba ještě zapracovat. "Dost věcí se ukázalo, příprava je přeci jen něco jiného než ostrá soutěž. Odkrylo nám to, že se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení, protože v přesilovkách byla Kometa nebezpečná, a to bude určitě každý tým v lize. Toho bychom se chtěli vyvarovat."

Brankářské opoře stačilo na první nulu v dresu s drakem na hrudi 29 zákroků, ale o jednoduchou výhru rozhodně nešlo. "Moc lehce se vítězství nerodilo. Ze začátku nebylo moc střel a to není pro gólmana moc příjemné. Později přišla vyloučení a v oslabeních jsem měl dost práce. Lehké to rozhodně nebylo, ale jsem rád, že se mi letos zatím chytá dobře. Budu doufat, že to bude pokračovat. Částku zatím nikdo nevyčíslil, ale už jsem slyšel, že za nulu se tady nosí svačina do kabiny, tak uvidím, co vymyslím."

Osmnáctiletý gólman stihl během letní přípravy odchytat i jeden zápas v dresu partnerského Frýdku-Místku. "Byl jsem za to rád a byla to velká zkušenost. Rychlost hry, střely, všechno bylo rychlejší. V tom zápase jsem měl i hodně práce, takže pro mě bylo dobré, že jsem si hodně zachytal. Takové zápasy jsou určitě hodně důležité a hodně pomůžou."

Po domácím začátku teď juniory čeká výjezd na hřiště soupeřů. V pondělí se svěřenci trenéra Muchy představí na ledě Jihlavy, ve čtvrtek v Pardubicích. "Připravujeme se tak, jako na jakéhokoliv soupeře. Samozřejmě víme, že v Jihlavě na malé hale se nehraje zrovna nejlépe. Hodně jsme to tam poznali v play-off. Oba týmy jsou těžké, ale to je každý tým v téhle soutěži a stát se může cokoliv. Rozhodně chceme mít málo vyloučení, abychom nehráli často v oslabení. Ale věříme si, víme, jakou máme sílu a doufáme, že to ukážeme na ledě."