top

Juniorská extraliga startuje!

Netradičně už v srpnu se roztáčí kolotoč DHL extraligy juniorů, mladí Oceláři na úvod sezony v Mini WERK ARENĚ vyzvou brněnskou Kometu.

Oproti předešlému ročníku, ve kterém třinečtí junioři vybojovali stříbrné medaile, se počet účastníků zvýšil ze čtrnácti na šestnáct. A změny se nevyhnuly ani samotnému systému soutěže. V základní části budou Oceláři nastupovat v osmičlenné skupině Východ a s každým ze soupeřů se utkají čtyřikrát (dohromady 28 utkání). Hracími dny jsou čtvrtek a sobota.

"Tyto změny budu respektovat. Celorepubliková soutěž to ale není. A co se týče hracích dnů. Jestli se nemýlím, tak ze třinácti čtvrtečních termínů hrajeme devětkrát venku. Čeká nás těžká práce po všech směrech. Musíme nahradit hráče, kteří byli draftovaní nebo odešli do jiných evropských juniorek, případně na vysoké školy. Jestli se nám to podařilo, ukáže první část soutěže. Opět budeme mít mladou obranu a naším cílem v první části soutěže je být do čtvrtého místa a mít klid na další práci," říká hlavní trenér René Mucha.

Složení skupiny Východ

HC Oceláři Třinec, HC Kometa Brno, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc, Berani Zlín, HC Vítkovice Ridera, HC ZUBR Přerov, HC Dukla Jihlava

Složení skupiny Západ

HC Litvínov, BK Mladá Boleslav, HC Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň, Mountfield HK, Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary

První čtyři týmy z obou skupin si zajistí postup do vyšší nadstavby, na zbývající mužstva čeká boj o účast v play off. Taky v této fázi soutěže se bude hrát čtyřkolovým formátem každý s každým (dohromady 28 utkání).

Play off v letošní sezoně doplní předkolo na tři vítězná utkání, stejný počet výher bude potřeba k postupu ze čtvrtfinále a semifinále. Finálová série se pak bude hrát stejně jako v extralize mužů na čtyři vítězství.

Na čtveřici nejhůře umístěných týmů z nižší nadstavby naopak čeká boj o udržení. Do ligy juniorů po šesti zápasech (dvoukolově každý s každým) sestoupí tým s nejnižším počtem bodů.

Program Ocelářů na začátku sezony 2023/2024