top

Junior Šutý: Charakter se ukáže ve chvíli, kdy se začne lámat chleba

Juniorská extraliga startuje, mladým Ocelářům začíná tvrdá šichta. Jako kapitán tým do nové sezony povede útočník Patrik Šutý.

Devatenáctiletý Patrik Šutý začíná v Třinci svou pátou sezonu a vyjede do ní s kapitánským céčkem na dresu. "Na úlohu kapitána se moc těším. Je to velká zodpovědnost a já si vážím důvěry trenérů. Je jen na mně, jak se s tím dokážu vypořádat."

Roli kapitána slovenský útočník přebírá po obránci Antonínu Karešovi. "S Tondou jsme se o tom ještě nebavili. Když budu potřebovat poradit, bude první, za kým půjdu."

Juniorští vicemistři jdou do nového ročníku po poměrně úspěšné přípravě, z osmi zápasů bral tým šest výher. Výstrahou ale mohou být poslední dvě utkání, které Oceláři prohráli. "Příprava nebyla zlá, ale ještě nejsem spokojený s naší hrou, kterou se chceme prezentovat. Věřím, že se do toho brzy dostaneme. Bude náročné se na úspěchy z loňské sezony napojit, ale dá se to. Dosáhneme toho jedině tvrdou pracovitostí a týmovostí. Jako parta zatím fungujeme soudržně. Charakter se ale ukáže ve chvíli, kdy se začne lámat chleba."

V sezoně 2023/2024 se junioři budou muset popasovat i s úpravami pravidel. Šestnáctičlenný peleton se rozdělí na dvě skupiny, v základní části tak Oceláři změří síly jen se sedmi soupeři. "Nový systém se nám určitě nelíbí. Rozhodně tím upadá kvalita soutěže a pro juniorský hokej je to velký krok zpět."

První část soutěže rozehrají junioři v sobotu proti Kometě, zápas v Mini WERK ARENĚ začíná ve 13:00. "První body do tabulky chce každý vyhrát rychle, proto to bude velmi vyhrocené. Na začátek sezony se moc těšíme a chceme začít vítězně."