top

Junioři vyrazili na turnaj do Varů

Svěřenci trenéra Reného Muchy patří mezi tradiční účastníky karlovarského Hejtman Cupu. Nejinak je tomu i letos. Během tří dnů čeká na mladé Oceláře třízápasová prověrka s českými i zahraničními týmy.

V přípravě si zatím třinečtí mladíci počínali úspěšně, dvě výhry brali proti regionálnímu rivalovi z Vítkovic, v dalších zápasech si poradili se Zlínem a Přerovem. "S výsledky jsme určitě spokojeni, ale vždycky je co zlepšovat," komentoval dosavadní průběh přípravy před odjezdem do Varů útočník Vojtěch Spěváček. 

Sedmnáctiletý Ocelář je aktuálně s pěti góly nejlepším střelcem třineckého týmu a stačil mu k tomu víceméně jediný zápas. Derby na ledě Vítkovic rozhodl Spěváček čtyřmi přesnými zásahy. "S klukama v lajně jsme si dost sedli, prostě pomohlo štěstíčko a mě tam padlo všechno, co jsem poslal na bránu. Podobné zápasy už jsem zažil v dorostu na Hvězdě, ale tento byl můj první v juniorce." 

Teď na juniorské vicemistry čeká jednadvacátý ročník Hejtman Cupu. Na turnaji ve Varech odehrají Oceláři tři zápasy ve třech dnech, tým tak projde před blížícím se startem nového ročníku ideální prověrkou. Ve skupině B vyzvou svěřenci trenéra Reného Muchy Mladou Boleslav a německý Kolín, ve skupině A změří síly domácí Vary, Mannheim a Davos. Do zápasů o konečné umístění pak budou týmy rozřazeny podle pořadí v základní části. "Těším se dost, vždycky je radost se porovnat i s týmy mimo republiku. Se třemi zápasy ve třech dnech to bude určitě náročné, ale myslím, že máme hodně natrénováno a nějak velké problémy mít nebudeme."

Program Ocelářů na Hejtman Cupu 2023

Pátek 11. srpna 2023

15:00 BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec

Sobota 12. srpna 2023

14:00 HC Oceláři Třinec - Kölner EC

Neděle 13. srpna 2023

Podle umístění v základní skupině.

*Výsledky budeme průběžně aktualizovat v tomto článku.