top

Parádní zkušenost. Deváťáci se představí na turnaji v Grand Rapids

Hráči deváté třídy před startem nové sezony změří síly i s pěticí zámořských soupeřů. A to na turnaji AAA Kick Off Classic ve Spojených státech, kam tým Davida Všetečky vycestoval v úterý ráno z letiště ve Vídni.

Mladí Oceláři jako první zakotví v Chicagu, kde si o den později zatrénují ve Fifth Third Areně, která slouží jako tréninkové zázemí tamních Blackhawks. Po tréninku se třinecká výprava vydá na exkurzi ke Cloud Gate v centru města a pak už se přesune do Grand Rapids, dějiště turnaje pro hokejisty ročníku 2008. Města, kde sídlí farmářský celek slavných Detroit Red Wings, jehož dres v minulosti oblékal mimo jiných českých hokejistů také současný Ocelář Andrej Nestrašil.

Během tří dnů tam čeká na mladé Oceláře pětice utkání. Jako první nastoupí proti mládežnickému týmu Nashville Predators, o den později vyzvou týmy Chicago Fury a Fox Motors a základní část turnaje zakončí soubojem s výběry Illinois a Wisconsinu. Dalšími účastníky turnaje jsou Pilsen Wolves a Seacost Performance Academy, s těmito mužstvy se ale Oceláři v základní části nepotkají. První čtyři týmy si pak zajistí účast v semifinále, které je stejně jako finále na programu v neděli 28. srpna.

„Samozřejmě je to velice kvalitní turnaj a musíme k tomu tak i přistoupit. Čeká nás pět velice kvalitních a těžkých zápasů, takové ale kluky posouvají. Cíle nemáme žádné přehnané, budeme se soustředit na každý daný zápas a necháme se překvapit. Jde o to, aby si to kluci hlavně užili a aby je to posunulo zase o něco výše,“ uvedl před odletem hlavní trenér 9. třídy David Všetečka.

Rozpis Ocelářů na turnaji

Čtvrtek 25. srpna 2022

21:00 HC Oceláři Třinec – Nashville Jr. Predators

Pátek 26. srpna 2022

15:00 HC Oceláři Třinec – Chicago Fury

22:10 HC Oceláři Třinec – Fox Motors

Sobota 27. srpna 2022

15:00 HC Oceláři Třinec – Team Illinois

22:10 HC Oceláři Třinec – Team Wisconsin