top

Junior Haas: Švančara je čaroděj, přestup mi pomohl

Třinecký kádr juniorů má za sebou základní část. I přes nepovedený začátek se v tabulce umístil na šestém místě. Velkou měrou tomu pomohl útočník Oskar Haas, který v říjnu přestoupil z Českých Budějovic k Ocelářům. Oskar mluví o posledních zápasech se Spartou a Kladnem. S prvním soupeřem prohráli třinečtí junioři 1:5, s druhým vyhráli 6:1. V úterý je čeká první souboj v nadstavbě, když doma přivítají Mountfield HK.

Oskare, jak hodnotíš uplynulé dva zápasy?

Jsem rád, že jsme splnili to, co jsme chtěli a dostali jsme se na šesté místo v základní části. Utkání se Spartou (1:5) bylo vyrovnané. Celkově si myslím, že to byl dobrý zápas, ale rozhodla koncovka, kterou měl soupeř lepší.

Hned v sobotu jste si ovšem spravili chuť a vyšlápli si na Rytíře (6:1). Ti sice neměli tolik příležitostí, ale ve druhé třetině vyrovnali. Bál ses po jejich gólu, že o výhru přijdete?

Nebyl jsem z toho nijak nervózní. Věděl jsem, že pokud budeme hrát to, co chceme, tak vyhrajeme.

Nakonec jste přidali ještě pět gólů. Co vás nakoplo?

Určitě náš čaroděj v brance Patrik Švančara, který tam vychytal neskutečné věci a dal nám možnost odskočit o více gólů. Je skvělý. V brance působí klidně a chytá výborně. Doufejme, že mu to vydrží.

K Ocelářům jsi přišel z Českých Budějovic, které budou bojovat o umístění. Věříš, že se udrží v soutěži?

Přeju si a doufám, že ano.

Tvůj přestup do Třince se vydařil. Odehrál si 29 zápasů, máš na kontě 44 bodů. Ale když si přicházel, Třinec na tom ještě nebyl úplně dobře. Jaké to bylo jít k týmu, který vypadal na sestup?

Já jsem to takhle nebral. Mně se začátek sezony moc nepovedl a spíše jsem to vnímal tak, že potřebuju pomoct jak já, tak i Třinec. A povedlo se. Určitě to je o celém týmu. Všechno mi tady sedlo a jsem rád, že mohu takhle pomoct.

V nadstavbě vás čekají ve skupině A Plzeň, Hradec Králové a Zlín. Jsi se soupeři spokojený?

Je v podstatě jedno, s kým budeme hrát. Pokud chceme splnit náš cíl, musíme vyhrát s každým soupeřem. A o to se budeme snažit - vyhrát vždy následující zápas.