top

Z Billa Cupu se 9. třída vrací s pátým místem

Ani v letošním roce mladí Oceláři nechyběli mezi tradičními účastníky sparťanského Billa Cupu. 46. ročník turnaje pro hráče 9. tříd se v hlavním městě konal od 13. do 15. srpna a třinečtí hokejisté na něm urvali páté místo.

pátek 13. srpna - 12:30

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 7:0

Do utkání proti karlovarské Energii nevstoupili mladí Oceláři vůbec dobře a už v polovině první třetiny museli dotahovat dvougólové manko. To se jim ale vůbec nepovedlo a nakonec se museli smířit s prohrou 0:7.

pátek 13. srpna - 19:00

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 1:4

Svěřenci trenéra Jiřího Raszky hodili nepovedený zápas proti Energii rychle za hlavu a v utkání proti Pardubicím si došli pro první turnajové body. Po bezbrankové první třetině otevřel gólový účet Danny Barna, jako další se pak prosadili Jan Ostřížek, Wiktor Makula a Samuel Murín.

Branky Ocelářů: 25. Barna, 41. Ostřížek (Hrabec), 43. Makula (Richter), 45. Murín

sobota 14. srpna - 10:00

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 3:11

V dopoledním utkání proti dosud neporažené Slavii dokázali mladí Oceláři držet krok se soupeřem bohužel jen v první třetině. Následně se rozpoutal brankový gólostroj Pražanů a svěřenci trenéra Jiřího Raszky museli kousat prohru 3:11. O branky Třince se postarali dvougólový Jan Ostřížek a Matěj Hrabec.

Branky Ocelářů: 2. Ostřížek (Dravecký), 7. Hrabec (Ostřížek), 22. Ostřížek (Holub)

sobota 14. srpna - 18:30 (čtvrtfinále)

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:3

Velký boj a nakonec těsná porážka. Mladí Oceláři proti Spartě ve třetí třetině parádně stáhli dvougólový náskok soupeře, pouhých jedenadvacet sekund před závěrečnou sirénou ale znovu udeřili Pražané. Třinecké hokejisty tak v neděli čeká zápas o konečné umístění na Billa Cupu. 

Branky Ocelářů: 1. Hladonik (Lizák), 33. Hrabec, 35. Krišica (Barna)

neděle 15. srpna - 11:00 (zápas o 5. místo)

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 8:3

V utkání o páté místo sice třinečtí mladíci prohrávali už 1:3, zápas ale nevzdali. Sedmi přesnými zásahy v rozmezí dvaceti minut zcela otočili skóre na svou stranu a nakonec si došli pro vítězství 8:3. 

Branky Ocelářů: 1. Rybnikár, 23. Lizák, 26. Makula, 31. Barna (A. Byrtus), 40. Ostřížek (Hrabec), 43. Murín (Holub), 43. Holub (Murín), 43. Hladonik (Ostřížek)