top

Začíná Juniorská liga akademií!

<p> <b>Přípravná část je za námi a od teď už půjde do tuhého. V pátek odstartuje česká nejvyšší soutěž juniorů, Juniorská liga akademií. Svěřence trenéra Juříka čeká první ostrý souboj venku a začnou na ledě Karlových Varů. Jak si v přípravě vedli a jak bude vypadat letošní soutěž? O systému soutěže, soupeři a přípravném období se dozvíte pod anotací.</b> </p>

Systém soutěže

Už v sobotu vypukne sezóna juniorským Ocelářům. V letošním ročníku soutěže přibyl v nejvyšší soutěži juniorský tým z Havířova, a tak se můžeme těšit na skvělé výkony dvaceti týmů. Juniorská liga akademií bude mít letos tři fáze. V první fázi se dvoukolově střetnou všechny kluby, (20 týmů - 38 zápasů) v druhé fázi se bude bojovat O účast v play-off a O umístění na 13. - 20. Místě.

Týmy, které se dostanou do zápasů o účast, budou rozděleny do tří skupin po čtyřech, podle umístění po skončení základní části, ale výsledky z první fáze se započítávat nebudou. Bude hrát každý s každým dvoukolově. Následně poté půjdou do vyřazovací části družstva, která skončila první a druhá. K nim se přidají první dva nejlepší týmy, jež skončily třetí. Play-off, tedy třetí fáze bude následně probíhat tak, že první mužstvo hraje s posledním, druhý tým se sedmým, třetí s šestým a čtvrtý s pátým. Jestli se v základní hrací době nedozvíme, kdo vyhrál, bude následovat desetiminutové prodloužení. Oba týmy budou mít v této části na ledě čtyři hráče a brankáře. V případě, že ani poté nebude vítěz jasný, budou následovat samostatné nájezdy.

Týmy od 13. místa a níž se střetnou dvoukolově (14 zápasů) a jejich výsledky ze základní části se budou započítávat. Pokud bude po základní hrací době neznámý vítěz, utkání půjde do prodloužení. Oba celky budou mít na ledě tři hráče s brankářem a budou hrát pět minut. Jestliže ani poté vítěz nebude známý, utkání půjde do samostatných nájezdů.

Prvním hracím dnem bude pro Oceláře nakonec sobota. Juniorský tým Plzně do utkání nenastoupí z preventivních důvodů, kvůli nedávné nákaze mužů Škodovky koronavirem. Do prvního ostrého duelu tak Třinečtí nastoupí v sobotu, kde v lázeňském městě změří své síly s Energetiky.

Příprava

Příprava se juniorům vydařila. V prvním přípravném utkání porazili Berany ze Zlína, ale na jejich půdě prohráli těsně po prodloužení. Na turnaji v Karlových Varech získali bronzové medaile, v DRFG Aréně podlehli těsně Kometě, ale na svém ledě dokázali v gólové přestřelce nad modrobílým týmem jasně zvítězit.

Přípravné utkání HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 4:2

Branky a nahrávky: Kašpárek (Procházka, Przybyla), Špaček (Petrovský, Moškoř), Pětník (Čmiel, Ramík), Kašpárek (Ramík, Čmiel)

Turnaj O pohár hejtmana Karlovarského kraje

HC Oceláři Třinec - Mountfield HK 1:3

Branky a nahrávky: Pětník (Ramík)

HC Oceláři Třinec - Jungadler Mannheim 5:2

Branky a nahrávky: Mikler (Jobánek), Jobánek (Mikler, Stránský), Pětník (Jobánek, Ramík), Kubíček (Marcinko, Pětník), Havlík

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 6:4

Branky a nahrávky: Kašpárek (Moškoř, Pětník), Pětník (Ramík, Kareš), Petrovský (Przybyla), Marcinko (Ramík, Čmiel)

HC Oceláři Třinec - Kölner Junghaie 5:1

Branky a nahrávky: Pětník (Špaček), Stránský (Jobánek, Geidl), Kubíček (Pětník), Geidl (Buják), Špaček

Přípravné utkání PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 4:3pp

Branky a nahrávky: Pindel (Stránský, Moškoř), Jobánek (Mikler, Przybyla), Čmiel (Pětník, Kubíček)

Přípravné utkání HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 3:2

Branky a nahrávky: Geidl (Čmiel, Mikulec), Geidl (Kubíček, Čmiel)

Přípravné utkání HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 6:4

Branky a nahrávky: Matěj, Čmiel (Geidl), Geidl (Hrůzek), Petrovský (Cienciala), Jobánek (Petrovský), Kašpárek (Moškoř, Przybyla)