top

Šimon Pohludka o turnaji na Spartě: Kvalita soupeřů byla veliká

Ocelářská devítka nedávno vybojovala na turnaji v Praze, zvaném Billa Cup, zlaté medaile. V celém klání si výborně počínal útočník Šimon Pohludka, který posléze získal individuální ocenění za nejlepšího útočníka turnaje. Třinecký útočník se rozpovídal nejen o silných stránkách svého týmu a chaotickém semifinálovém zápase, ale zmínil se i o svém výkonu na turnaji a vyhlídce do nové sezóny.

Šimone v prvé řadě gratuluji ke skvělému výsledku. Ty i tvoji spoluhráči jste podali výborné výkony, po kterých jste došli až na samotný vrchol a obhájili znovu po roce zlato. Čím to, že jste dokázali projít turnajem bez jediné porážky?

„Děkuji za gratulaci. Jako tým jsme se dali do kupy a táhli za jeden provaz, což nám k zisku prvního místa velice pomohlo. V bráně nás podrželi oba brankáři skvělými výkony a samozřejmě velké díky patří také trenérům, kteří nám přes i po koronavirových omezeních velice pomohli v rozvoji."

Váš útok šlapal po celý turnaj neskutečně, vždyť za čtyři zápasy se vám podařilo nastřílet třicet gólů. Obrana fungovala rovněž na jedničku, avšak v semifinále proti Břeclavi to vypadalo, jakoby si našla svou slabou chvilku, a tak vznikla přestřelka. Mohl by si popsat v čem byl tento zápas odlišný oproti těm ostatním?

„Pravdou je, že jsme vstřelili mnoho gólů, proti Břeclavi dokonce jedenáct, utkání ale nebylo vůbec jednoduché. Už od začátku byl hokej nahoru dolů, Břeclav měla rychlé bruslaře. Na začátku nám navíc vypadl skvělý obránce Matěj Sedláček po střetu s protihráčem. Ve zbytku zápasu i turnaje nám chyběl skvělý bek. Obrana se tedy lehce změnila a než jsme si zase sedli, Břeclav dala pár gólů. Do poloviny zápasu jsme však opět našli sami sebe a zbytek zápasu jsme si řídili až k vítězství."

Letošní ročník Billa Cupu proběhl kvůli koronavirovým opatřením bez účasti zahraničních celků. Myslíš, že tím ztratil turnaj na kvalitě?

„To určitě ne. Kvalita soupeřů byla veliká, i když konečné výsledky tomu ne vždy odpovídaly. Sehráli jsme skvělé zápasy s českými týmy."

Nemrzí tě zpětně, že na turnaji byly pouze české týmy?

„Že by mě to mrzelo se říct nedá, ale konkurenci z jiných zemí bych rozhodně uvítal s radostí."

Jak se tobě osobně na turnaji hrálo? Jsi se svým výkonem spokojený?

„Na turnaji se mi hrálo velmi dobře. Se svým výkonem jsem spokojený, ale hokej je hlavně o týmové práci, kterou jsme podle mě zvládli výborně."

Jak se těšíš na začátek nové sezóny?

„Těším se hodně. Turnaj ukázal, že jsme dobré mužstvo s dobrými trenéry, takže je potřeba to v sezóně potvrdit."