top

Světový pohár juniorů v Soči se blíží!

Ve středu ráno naši junioři vycestují do ruského Soči, kde se koná devátý ročník Světového poháru. Aktuální republikoví mistři se tohoto prestižního turnaje budou účastnit už potřetí v řadě a pokusí se vylepšit předloňský výsledek, kdy skončili na třetí příčce.

Světový pohár Ocelářům startuje 24. srpna utkáním proti Salcburku. Svěřenci trenérského tandemu Jiří Juřík - Marek Malík se tak do Soči vypraví ve středu ráno, úvodní trénink juniorky na ledě v ruském dějišti je pak plánován na čtvrteční odpoledne. Úderem sobotní čtrnácté hodiny zahájí Oceláři svou cestu turnajem, v úvodním duelu se postaví rakouské akademii EC Red Bull Salcburk. Po nedělním odpočinku Oceláři odehrají utkání proti finskému šampionovi Kärpätu Oulu. Souboje v základní skupině pak třinečtí mladíci ukončí ve středu 28. srpna, kdy se od 18:00 utkají s výběrem NAHL.

Podle umístění ve skupinách budou celky následně hrát o konečné umístění. O výsledcích mladých Ocelářů a vývoji turnaje Vás budeme průběžně informovat.


Na téma prestižního turnaje, který se odehraje v místě, kde se v roce 2014 konaly olympijské hry, promluvil obránce třinecké juniorky JAKUB MICHÁLEK. V minulém roce se třineckým mladíkům na turnaji moc nedařilo, nyní ale věří v mnohem lepší umístění.

V minulém roce jsi reprezentoval Třinec v Soči a letos ho budeš reprezentovat znovu, těšíš se?

Určitě se těším, je to jeden z nejlepších turnajů vůbec. Zahrajeme si proti nejlepším týmům světa. Všem nám to dá hodně do sezóny i do budoucna.

Na turnaj jedeš s pozměněným týmem než v minulém roce. Myslíš si, že se spolu sehrajete?

Přibylo pár nových kluků. Myslím si, že se souhrou nebudeme mít problém. Budeme mít na to pár tréninků a probereme si v šatně, jak budeme hrát. Zbytek týmu se zná a ví, co od sebe čekat.

Který tým je podle tebe vašim největším soupeřem?

Na největšího soupeře nehrajeme, s každým si chceme porovnat síly a každého chceme porazit.

Býváš před zápasy s týmy, které nepotkáváš v domácí soutěži více nervózní?

Většinou nejsem nervózní před žádným zápasem, takže to pro mě bude stejné. Akorát nebudeme ze začátku vědět, co od týmů, proti kterým jsme nehráli čekat.

S jakým cílem tam letos pojedeš?

Na turnaj jedeme uhrát ten nejlepší možný výsledek, nechceme dopadnout jako loni. Musíme se s tím porvat a věřím, že když budeme hrát tak, jak máme, můžeme uspět s kýmkoliv.