top

Junioři zvítězili nad mistrem Švýcarska!

Mistrovství světa klubů v ruském Soči pokračuje a junioři Ocelářů už za sebou mají velmi důležitý zápas s mistrem Švýcarska, Davosem. Zápas byl velice vyrovnaný. I když Oceláři dvakrát prohrávali, v obou případech zvládli náskok soupeře smazat a nakonec si došli pro vítězství 3:2 v prodloužení!

Do prodloužení Třinečtí nastupovali v oslabení, které se jim podařilo ubránit. Vzápětí přišel brejk Ocelářů, šikovná klička Dana Przybyly a přesná střela mimo dosah švýcarského golmana, která rozhodla o vítězi zápasu.

Bohužel během zápasu došlo i k vážnému zranění hráče třineckého týmu, Matěje Macha. Střela obránce ho zasáhla do obličeje a útočník Ocelářů musel být odvezen do nemocnice.

Jaké byly pocity hlavního trenéra Vlastimila Wojnara po prvním vítězství? “Dneska jsme splnili přesně to, co jsme si řekli. Ten zápas byl úplně jiný. Myslím, že z nás trochu spadla nervozita. Věděli jsme, že když budeme hrát to, co si řekneme a dodržíme to celý zápas, tak můžeme uspět,” hodnotí výkon svého týmu Wojnar.

Příští zápas hrajete se Salzburgem, který je favoritem vaší skupiny. Myslíte, že máte šanci dostat se do semifinále? ”Nemyslím si, že je to favorit. Favoritem je HV71. Rozhodně máme šanci se dostat do semifinále a uděláme pro to všechno!”

Změnilo se vaše sebevědomí po prvním zápase? “Určitě se změnilo, už jsme si tady tak trochu zvykli.”

Jakou máte informaci o zraněném hráči Matěji Machovi? “Leží v nemocnici a vypadá to na operaci lícní kosti. Teď za ním jedeme, takže ještě uvidíme, jak je na tom.”

Vítězný zápas proti Davosu pro klubový web zhodnotil také autor první branky, Lukáš Kaukič: “Jako tým jsme odehráli super zápas! Neodvíjelo se to od jedné pětky, ale od všech.”

Utkání skončilo až v prodloužení a vydali jste tak více energie. Bude únava znát v následujícím zápase se Salzburgem? “Určitě ne! Na tento turnaj jsme skvěle připraveni a dáme do toho všechno!”

V minulé sezóně jsi odehrál zápasy i za prvoligový Frýdek Místek. Jak by jsi srovnal úroveň tohoto turnaje s mužským hokejem? “Jsou tady skvělí hráči! V první lize jsou starší a zkušenější hráči a tolik se tam nelítá,” hodnotí rozdíly Kaukič.

Co děláš během tohoto turnaje ve volném čase a co by jsi chtěl v Soči vidět? “Když máme volno, tak odpočívám a čerpám energii na další zápas. Určitě bych chtěl vidět olympijskou vesnici,” uzavírá útočník Ocelářů.