top

Miloš Roman: Jsem hodně rád, že jsem mohl nastoupit

Úterní zápas na ledě Olomouce nabídl jednu velkou premiéru. V české nejvyšší soutěži se poprvé představil teprve šestnáctiletý útočník, Miloš Roman, jenž proti kohoutům nastoupil v prvním útoku.

Kdy jsi se dozvěděl, že proti Olomouci nastoupíš?

”Ráno jsem byl ještě na tréninku ve Frýdku a asi po pěti minutách na ledě mi trenér řekl, že se mám sbalit a jít do Třince.”

Tvůj bratr Michal si připsal premiéru v extralize loni. Poradil ti před zápasem něco?

”Oni měli zrovna trénink, takže jsem s ním ani nebyl. Ale napsal mi, ať hraju svoji hru a že to bude dobré.”

Jak sis užil svůj debut v nejvyšší soutěži a jak hodnotíš zápas?

”Bylo to parádní. Jsem hodně rád, že jsem mohl nastoupit. Byl to vyrovnaný zápas, ale myslím, že jsme si zasloužili vyhrát.”

Do české nejvyšší soutěže už nakoukli oba bratři.

Proti Olomouci jsi nastoupil v útoku s Martinem Růžičkou a Jakubem Petružálkem. Jak se ti s touto dvojicí hrálo?

”Vůbec jsem nečekal, že bych mohl nastoupit v prvním útoku. Jsou to zkušení a výborní hokejisté, hrálo se mi s nimi opravdu dobře.”

V letošní sezóně pravidelně nastupuješ za partnerský Frýdek- Místek v první lize. Pomohlo ti to před premiérou v extralize?

”Určitě ano. Je to přece jen jiné než juniorský hokej. Je to silovější a samozřejmě jsou tam zkušenější hráči. Dalo mi to hodně hned v úvodu sezóny.”

V pondělí jsi gólem pomohl k těsné výhře na ledě AZetu, o den později už jsi bojoval v extralize. Jak těžké bylo odehrát dva zápasy krátce po sobě?

”Je to náročné, ale dá se to zvládnout. Jsem rád za každou příležitost, ať už ve WSM lize nebo extralize. Mám dostatek motivace na to, abych se pokusil podat co nejlepší výkon.”