top

Lukáš Doudera: Hráli jsme jeden za druhého!

Parádní představení. Třinečtí mladíci na závěrečném turnaji v Litoměřicích nezaznamenali v základní skupině jedinou porážku a z prvního místa postoupili do boje o zlato. Ve finále mladí Oceláři zvítězili nad Spartou 4:2 a vybojovali tak premiérový titul v extralize juniorů. Co po zisku zlata prozradil obránce Lukáš Doudera?

Mistři. Třinečtí mladíci dotáhli svou jízdu závěrečným turnajem až do vysněného cíle a po výhře 4:2 nad Spartou zvedli nad hlavu mistrovský pohár. "Všechna práce za celou sezónu se nám teď vrátila a je to úžasný, že jsme mistři. Nic jiného jsme si nemohli přát."

Cestu na finálové klání v Litoměřicích měli Oceláři ze všech zúčastněných týmů nejdelší, série s Hradcem se protáhla až na maximální počet pěti zápasů. Z pohledu na výsledky třineckého týmu se ale zdá, že to pro svěřence trenéra Varadi příliš velký problém nebyl. "Řekl bych, že to určitá výhoda byla. Vzhledem k tomu, že jsme měli víc zápasů a neskončili jsme sérii za stavu 3:0, byli jsme více rozehraní do turnaje. Ale těžko to teď hodnotit."

V základní skupině porazili mladí Oceláři Spartu 9:2, ve finále už ale čekal Třinec těžší oříšek. Pražský tým se dvakrát dotáhl na rozdíl jediného gólu, vyrovnání ale hráči s drakem na prsou nepřipustili. "Myslím si, že rozhodlo to, kdo to chtěl víc a my to chtěli víc. Sparta byla výborný soupeř, hrála do poslední minuty. Ale my jsme potvrdili, že jsme byli lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Máme úžasný tým a hráli jsme jeden za druhého."

Po závěrečné siréně vypukla na straně Ocelářů velká euforie, vždyť třinecký juniorský tým vybojoval historicky první extraligový titul. "Cesta do Třince je dlouhá, takže oslavy budou velké. A pak v Třinci budou určitě ještě další oslavy. Už se na to těšíme."