top

Michal Kovařčík: Zítra budeme nachystaní!

Pod vítěznou přestřelkou proti Vítkovicím se hned třemi body podepsal Michal Kovařčík. Devatenáctiletý útočník se v utkání jednou střelecky prosadil, dvakrát nahrál na gól svým spoluhráčům a po závěrečné siréně byl vyhlášen nejlepším hráčem Ocelářů. Jak mladý forvard hodnotil zápas s regionálním rivalem?

Již před tímto utkáním měli třinečtí junioři jistou účast ve finále, Vítkovice pak v boji o bronz. Ani jednomu ze soupeřů tak ve čtvrtečním zápase o moc nešlo. "Šli jsme do zápasu s tím, že ho chceme vyhrát. Abychom nehráli něco jiného a náhodou neprohráli, protože by se nám zítra hrálo hůř."

Duel se pro mladé Oceláře vyvíjel zpočátku parádně, už v osmadvacáté minutě vedli hráči s drakem na prsou o pět gólů. V závěrečné části ale svěřenci trenéra Varadi dovolili Vítkovicím zápas třemi brankami zdramatizovat. "Zdálo se mi, že už chceme jenom útočit, nemysleli jsme moc na obranu a trošku jsme to otevřeli. Mrzí mě, že Reňa (René Fendrich) chytal výborný zápas a pak mu tam necháme tři brejky, ze kterých dostal tři góly."

Třinečtí hráči už na turnaji odehráli během tří dnů hned tři zápasy. Jak jsou na tom mladí Oceláři po tomto náročném programu fyzicky? "Některé hráče nechal trenér odpočinout, ale určitě ještě máme všichni mnoho sil. Zítra budeme nachystaní a podáme co nejlepší výkon."

Již v pátek čeká svěřence trenéra Varadi boj o mistrovský titul v juniorské extralize a po výhře Sparty nad Plzní je jasné, že soupeřem Ocelářů bude právě tým z hlavního města. "Hlavně nemůžeme hrát konec zápasu tak, jak dneska. Protože to už jsme na obranu fakt moc nemysleli."