top

Miloš Roman: Zdobí nás výborný kolektiv

Jedním ze střelců středečního utkání byl slovenský útočník Miloš Roman. Šestnáctiletý hráč Ocelářů se do statistik zapsal v prostřední části hned dvakrát, nejprve trefou v oslabení a poté gólem v přesilové hře. Jak hodnotil nejlepší třinecký hráč průběh duelu se Spartou?

Středeční utkání nabídlo zápas mezi prvními týmy tabulky po základní části a výsledek 9:2 pro Oceláře tak asi před začátkem zápasu očekával jen málokdo. "Snažili jsme se na ten zápas připravit co nejlépe a myslím, že jsme měli i trochu štěstí, napadalo nám tam hodně gólů."

Za vítězstvím vykročili třinečtí junioři již v úvodní části, kdy svého soupeře přestříleli v poměru 19:6, přičemž v brance Sparty skončily hned tři kotouče. Povedený začátek. "Myslím, že to byl jeden z důležitých faktorů zápasu, Sparta už byla po první třetině psychicky trochu dole a potom jsme ji dorazili."

Dnes čeká třinecké mladíky poslední utkání v základní části turnaje. V tomto duelu už ale téměř o nic nepůjde. Svěřenci trenéra Varadi již mají jistou účast ve finále, u Vítkovic je pak jasné, že si zahrají o bronz. "Budeme se snažit vyhrát a naladit se na lepší psychickou pohodu před finále."

Mladí Oceláři mají za sebou na turnaji dva povedené zápasy, v čem vidí slovenský mladík největší sílu svého týmu? "Důležitý je kolektiv a ten máme výborný. Myslím si, že to nás zdobí."