top

Patrik Hrehorčák a Jakub Lacka: Byla to těžká série

Osmifinále je pro mladé Oceláře v tuto chvíli již minulostí, pojďme se ale ještě za duely s Mladou Boleslaví ohlédnout se dvěma nejproduktivnějšími hráči třineckého týmu, Patrikem Hrehorčákem a Jakubem Lackou. "Byla to těžká série," shodují se slovenští útočníci.

Druhé místo po základní části určilo mladým Ocelářům za soupeře pro osmifinále Mladou Boleslav, jenž v závěru přišla o dvanáct bodů vinou neoprávněného startu jednoho z hráčů a v tabulce tak klesla až na patnácté místo. Jak sérii s týmem z města automobilů viděli třinečtí útočníci? “Byla to těžká série, ale ubojovali jsme to. Soupeř po nás dost šel, my jsme je ale hokejově přehráli, dali o pár gólů navíc a zvítězili jsme,” hodnotil osmifinálovou bitvu teprve šestnáctiletý Patrik Hrehorčák. A na téma celé série pokračoval také o rok starší útočník, Jakub Lacka: “Myslím, že jsme víc chtěli a bojovali. I když se nedá odepřít snaha soupeře.”

Svěřenci trenéra Varadi měli jako lépe postavený tým po základní části k dispozici výhodu domácího prostředí, kterou nakonec využili v obou zápasech po výhrách 4:1 a 5:1. “Výsledky vypadají jednoznačně, ale hra byla stále napjatá a pořád se hrálo na obě strany,” popisoval Jakub Lacka.

V sobotu tak mladí Oceláři odjížděli do Mladé Boleslavi s možností rozhodnout o svém postupu do čtvrtfinále již v prvním utkání na ledě soupeře a to se povedlo. Hráči s drakem na prsou sice inkasovali jako první, Jakub Lacka ale následně velmi rychle zařídil vyrovnání. “Snažili jsme se, potřebovali jsme dát gól jako sůl, abychom se vrátili zpět do hry,” měl jasno autor první branky. O chvíli později už šla třinecká družina do vedení a stejně tomu bylo po druhém a třetím vyrovnávacím gólu soupeře. “To bylo to nejdůležitější v celém zápase, po inkasované brance jsme vždycky rychle dali gól, a to nás nakoplo,” hodnotil slovenský forvard s číslem dvacet tři na dresu.


Jakub Lacka.


Třetí souboj osmifinálové série a nakonec tedy ten rozhodující, nabídl velmi dramatickou podívanou. Jak již bylo řečeno, třinečtí mladíci nejprve prohrávali a následně dvakrát přišli o své vedení. “Nebyl to náš nejlepší výkon, ale bojovali jsme až do konce. Nevzdali jsme to, a i proto jsme vyhráli.” Zápas nakonec dopadl pro třinecké mladíky výborně, v poslední dvacetiminutovce utekli Oceláři do čtyřgólového trháku a zajistili si tak postup mezi nejlepší osmičku. Kdy už Jakub Lacka věřil tomu, že je jeho tým ve čtvrtfinále? “Ve hře jsem si to ani nějak neuvědomoval, spíš až posledních třicet sekund ve mě probudilo tu myšlenku, že jdeme dál.”

Úvodní kolo vyřazovacích bojů bylo zajímavé také z pohledu teprve šestnáctiletého Patrika Hrehorčáka. Věkem ještě starší dorostenec se po většinu základní doby střelecky trápil, v osmifinále byl ale slovenský útočník se šesti kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Třince. “Celou sezónu jsem se hledal, ale teď během play-off se mi celkem daří. Play-off je nová soutěž, jsem více namotivovaný. Říkal jsem si, že teď už musím,” uzavírá povídání na téma série s Mladou Boleslaví Patrik Hrehorčák.