top

Vánoční turnaj - bronz pro čtvrtou třídu!

V termínu od 27 - 28. prosince se ve staré Werk aréně konal mezinárodní Vánoční turnaj ročníku 2005. Zlaté medaile si nakonec odvezli hráči Dinama Minsk, na druhé příčce skončil tým Olomouce a ze zisku cenného kovu se radovala také čtvrtá třída Ocelářů, která na turnaji vybojovala bronz.

Vánočního turnaje ve Werk aréně se kromě malých Ocelářů zúčastnili také hráči Minsku, Havířova, Olomouce, Hradce Králové a Komety.

Hráči čtvrté třídy Třince si na turnaji poprvé vyzkoušeli hru na velkém kluzišti, dosud totiž hráli pouze minihokej.

Úvodní turnajové duely Ocelářům příliš nevyšly a po dvou kolech tak neměli na svém kontě jediný bod. To se však hned v dalších zápasech změnilo, kdy jednobrankovým rozdílem porazili nejprve Hradec Králové a následně taky brněnskou Kometu. Na závěr pak hráči Třince remizovali s vítězem z Dinama a připravili jej body, což se na turnaji povedlo jen jim. Nejproduktivnějším hráčem Ocelářů byl Matěj Sedláček.

Výsledky zápasů Ocelářů:

HC Oceláři Třinec x AZ Havířov 2010 1:5

HC Oceláři Třinec x HC Olomouc 2:8

Královští Lvi Hradec Králové x HC Oceláři Třinec 1:2

HC Oceláři Třinec x HC Kometa Brno 1:0

HC Oceláři Třinec x Dinamo Minsk 3:3

Hodnocení trenéra Jiřího Raszky

"Kluci mě překvapili svými výkony, protože na rozdíl od ostatních týmů jsme nehráli žádný přípravný zápas na celé hřiště. Kluci se ale s touto velkou změnu popasovali velmi dobře, zlepšovali se zápas od zápasu. První den byl slabší, kluci si zvykali na své posty a celkově na to, že to k brance soupeře je o mnohem dále než byli do teď zvyklí."

"Druhý den ale vypadal mnohem lépe a vrcholem bylo utkání s běloruským Dinamem Minsk, které porazilo ostatní týmy rozdílem třídy a celý turnaj vyhrálo. Zahráli jsme parádní zápas, který nakonec skončil remízou, i když jsme jeli dvacet vteřin před koncem sami na branku. Chtěl bych kluky za výkony na tomto turnaji moc pochválit a také bych chtěl vyzdvihnout výkony obou brankářů, kteří nás několikrát podrželi."


Konečné umístění:

1. Dinamo Minsk

2. HC Olomouc

3. HC Oceláři Třinec

4. AZ Havířov 2010

5. HC Kometa Brno

6. Královští Lvi Hradec Králové

Další turnajové výsledky:

Dinamo Minsk x HC Olomouc 6:1

HC Kometa Brno x Královští Lvi HK 0:0

AZ Havířov x Královští Lvi HK 2:2

HC Kometa Brno x Dinamo Minsk 1:8

HC Kometa Brno x HC Olomouc 1:4

Královští Lvi HK x HC Olomouc 0:5

Dinamo Minsk x AZ Havířov 6:1

Dinamo Minsk x Královští Lvi HK 7:2

HC Olomouc x AZ Havířov 2:2

AZ Havířov x HC Kometa Brno 0:1

Nejlepší brankář: Martin Kopuletý (HC Kometa Brno)

Nejproduktivnější hráč: Vladislav Kachan (Dinamo Minsk)

Na závěr patří také poděkování sponzorům z INSTRUO s.r.o, LICHNA TRADE s.r.o. HC Oceláři Třinec a všem rodičům žáků 4.třídy, s jejichž pomocí mohl být tento kvalitní turnaj uspořádán.