top

Třinec Adeptem Akademie ČSLH

Výběrová komise ČSLH rozšiřovala počet akademií ledního hokeje fungujících v českém hokeji. Třinecký hokej dostal pro sezónu 2012/13 titul Adept Akademie ČSLH.

Výběrová komise ČSLH vyhodnotila připravenost klubů, které stály o přiznání statutu Akademie ČSLH od sezóny 2012/13. Ke stávajícím šesti Akademiím (Liberec, Pardubice, Karlovy Vary, Sparta Praha, Vítkovice a Chomutov) se připojily tři další organizace (Jihlava, Kometa Brno a Litvínov). Tyto tři kluby splnily náročné kvalitativní požadavky svazu. Od sezóny 2012/13 tedy bude fungovat devět Akademií ČSLH, které mají plnohodnotný statut se všemi právy a povinnostmi.

Další přihlášené kluby by měly pro sezónu 2012/2013 obdržet statut „Adept Akademie ČSLH“. Kromě třineckých Ocelářů se jedná o Mladou Boleslav, Plzeň a Kladno. Informaci přinesl v oznámení na svém oficiálním webu Český svaz ledního hokeje.

Rozhodnutím výkonného výboru ČSLH ze dne 24. května 2012 se dále ruší ochrana družstev Akademií ČSLH před možným sestupem z extraligy juniorů, extraligy staršího a mladšího dorostu. Pokud některé z "akademických" družstev sestoupí, klub přesto statut Akademie ČSLH neztrácí ani pro sezónu 2013/14. Ostatní výhody pro kluby Akademií zůstávají stejné tak, jako v sezoně 2011/2012.