top

Dorostenecké derby pro Oceláře!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 27. 9. 2024
Extraliga dorostu
5 : 3

(1:0, 2:2, 2:1)

Mini WERK ARENA

HC Vítkovice Ridera

Dorosteneckou extraligu ozdobilo v pátek derby dvou regionálních rivalů. Po vlažné první třetině začaly góly padat hlavně ve druhé části, kde si Oceláři vytvořili jednobrankový náskok. Hosté sice dokázali v závěru srovnat, třinečtí mladíci ale kontrovali dalšími dvěma trefami.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 18. Řehák (Hrček, Řípa), 34. Řípa (Morcinek), 36. Hrček, 56. Weiss (Řehák, Marek), 60. Blahuta (Řípa, Trnka) – 21. Man (Stryczek, Lyčka), 25. Šebesta, 54. Man (Stryczek, Varga)

Vyloučení: 5:4 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 85

Střely na branku: 44:30

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3

HC Oceláři Třinec

Čelko – Marek, Korhoň, P. Niemczyk, D. Barteczek, Trnka, Chalupa - Weiss, Blahuta, Hrček - Lazovský, Řípa, Řehák - Kopačka, Polášek, Fizek - Hanák, Morcinek

HC Vítkovice Ridera

Láryš – Glos, Szarowski, Varga, Michalík, Lyčka, Noga – Juroš, Rončka, Kusak, Kučerňák, Hrabina, Zatloukal, M. Šebesta, Stryczek, Man, Svozil (A)

První minuty zápasu nabídly hodně opatrný hokej, oba celky měly velký problém dostat se do útočného pásma. Hosté na tom byli ještě o kousek hůř, třinecký brankář Čelko musel poprvé zasahovat až v polovině jedenácté minuty.

Tempo hry trochu změnila série vyloučení v závěru prvního dějství. Oceláři dostali výhodu přesilovky čtyři na tři a naložili s ní ukázkově. Po krásné kombinaci otevřel skóre René Řehák, když na tabuli svítil čas 17:26. Tím také stanovil stav po dvaceti minutách hry.

Druhá část už nabídla zajímavější průběh. Hned po šestnácti vteřinách hry se prosadil překvapivou ranou od modré čáry vítkovický Maxmilián Man. Netrvalo to dlouho a hosté šli dokonce do vedení, když po samostatném úniku přesně mířil Michal Šebesta.

Oceláři se ale dokázali z tvrdého direktu rychle oklepat a otočili vývoj zápasu. Ve čtyřiatřicáté minutě se krátce po vhazování prezentoval přesným zakončením Dominik Řípa. A v čase 35:30 nachytal vítkovickou obranu Jan Hrček. Obral Szarowského o puk a po samostatném úniku poslal třinecké dorostence do vedení.

V poslední třetině zápasu se hrálo hodně bez přerušení, což hrálo do karet spíše domácím. Přesto dokázala Ridera ještě jednou dorovnat stav, když v přesilovce pálil nekompromisně přesně Maxmilián Man. Také domácím se ale podařilo v šestapadesáté minutě zužitkovat početní převahu.

Hezkou kombinaci zakončil přesnou bekhendovou střelou Matěj Weiss. Hosté už nenašli síly na zvrat. V závěru utkání naopak pečetil výhru Ocelářů střelou pod vyrážečku vítkovického brankáře Jakub Blahuta. Všechny body tak zůstávají v Třinci.