top

Třinečtí mladíci v reprezentaci

V době reprezentační přestávky probíhají i turnaje mládežnických kategorií. V tomto týdnu se ke svým utkáním postaví nejen reprezentace Česka, ale také výběry slovenských sousedů. Do jednotlivých reprezentací se celkově probojovalo osm Ocelářů, přičemž dva plní funkce náhradníků.

Reprezentační výběr do 20 let

Nejstarší reprezentanty čeká v nejbližších dnech turnaj čtyř zemí ve Finsku. Tým vedený trenéry Miroslavem Přerostem, Jiřím Kučerou a Jiřím Fischerem se postupně představí ve třech utkáních, ve kterých změří čeští mladící své síly s výběry Švédska, Finska a Ruska. Z řad Ocelářů se do nominace propracoval Filip Pavlík. Ten v letošní sezóně odehrál za Oceláře jedno utkání, zbylé starty pak Pavlík zaznamenal v prvoligovém Ústí nad Labem. Tam odehrál 13 utkání ve kterých vsítil dvě branky a u jedné asistoval.

Reprezentační výběr do 19

Reprezentace, vedena třineckým trenérem juniorky Jiřím Juříkem, se v rozmezí 9. až 12. listopadu zúčastní turnaje Jinor Tournament v Karlových Varech. V rámci turnaje se reprezentanti dvakrát utkají s výběrem Petrohradu do 22 let, jednou pak změří své síly s juniory Karlových Varů. Svěřenci trenéra Juříka mají již za sebou jedno střetnutí, v němž porazili Petrohrad 4:2. Do týmu devatenáctky se neprobojoval žádný Ocelář, hned dva ale plní role náhradníků. Připraveni naskočit do hry jsou útočník Radim Matuš a brankář Daniel Chvostek.

Reprezentační výběr do 18 let

Reprezentanti do 18 let se vydali do kanadského Langley, kde od 7. listopadu probíhá turnaj World Junior A Challenge. Trenéři Jiří Veber, Jakub Petr a Klas Östman berou tuto akci jako ideální prověrku před domácím mistrovství světa hráčů do 18 let. V reprezentačním kádru jsou i dva Oceláči, jmenovitě Tomáš Franek a Radim Matuš.

Čeští reprezentanti mají za sebou již dvě utkání. V tom prvním podlehli svěřenci trenéra Vebera východnímu výběru Kanady 0:5, ve druhém zápase pak mladí reprezentanti porazili Rusko v poměru 4:3. Jednu branku zaznamenal Radim Matuš.

Reprezentační výběr U16

Nejmladší české reprezentanty čeká ve dnech od 11. do 13. listopadu trojutkání se stejně starým výběrem Švýcarska. Svěřenci trenéra Roberta Reichla se postupně představí ve třech českých městech. Dějištěm zápasů budou Plzeň, Rokycany a Třemošná. Pozornost hlavního trenéra si získal třinecký snajpr David Pastrňák. Patnáctiletý talent prozatím nastoupil v 17 zápasech za starší dorost, ve kterých dokázal vsítit 11 branek a šest dalších připravit.

Slovenský reprezentační výběr U20

Slovenští reprezentanti se před blížícím mistrovství světa, které se odehraje na přelomu roku, intenzivně připravují na turnaji ve slovenském Púchově. Turnaj, hraný v rozmezí od 7. do 12. listopadu, budou hrát, kromě slovenských mladíků, také výběry Švýcarska, Německa a Norska. Hlavní trenér Anton Tomek do svých řad povolal i třineckého obránce Petera Bezušku, který podává stabilní výkony v defenzívě ocelářské juniorky.