top

Starší dorost svůj zápas neodehrál, v Olomouci se porouchala rolba

O L O M O U C - Svěřenci trenéra Romana Ciencialy se vydali na Hanou, aby tam s místním celkem sehráli zápas osmnáctého kola extraligy staršího dorostu. Vše podstatné se ale odehrálo ještě před vhozením úvodního buly utkání. Zápas byl odložen z důvodu poruchy rolby. Náhradní termín zatím nebyl stanoven.

Po rozbruslení odešly oba týmy do kabin, ale rolba nevyjela. „Na první rolbě, kterou máme, praskl hydromotor. Vyletěl hydraulický olej. Řešit to musíme tak, že přijedou pracovníci specializované firmy, kteří to ještě v noci opraví,“ vysvětloval trenér Olomouce Ivo Peštuka.

Olomoucký zimní stadion ale má k dispozici ještě jednu rolbu, starou plynovou. „Ta sice vyjela, ale pravděpodobně cívka vypověděla službu. Jsme tedy v situaci, že nám nejede ani jedna rolba. Musíme to přes noc vyřešit, aby zítra mohl být na ledě proogram dle harmonogramu,“ podotkl správce zimního stadionu.

Pro třineckého trenéra Ciencialu byla nastalá situace novou zkušeností. „Nikdy se mi ještě nestalo, že by kvůli podobné závadě zápas nezačal,“ přiznal lodivod Ocelářů.

Hráči, rozhodčí i diváci čekali hodinu, zda se technikům nepodaří závadu na rolbě odstranit. A nepodařilo se.

O tom, jaký osud bude mít souboj osmnáctého kola staršího dorostu mezi Olomoucí a Třincem, tak rozhodne až sportovně technická komise. „Ta bude řešit, zda se odehraje náhradní utkání, nebo se duel zkontumuje,“ potvrdil Cienciala, který se tedy s koučem Mory vůbec nebavil o možnosti náhradního termínu. „Osobně jsem se s domácím trenérem na ničem nedomlouval, vše rozhodne až svaz.“

Jeho slova potvrzuje i asistent trenéra Mory. „Záleží na rozhodnutí STK. Udělali jsme všechno pro to, aby se utkání odehrálo, ale nepovedlo se. Bez úpravy ledu je ale plocha nezpůsobilá ke hře, jde také o zdraví hráčů,“ doplnil Peštuka.

Dojde-li však na situaci, že duel bude přeložen na jiný termín, nemají Oceláři s návratem na Hanou problém. „Bude-li utkání odloženo, tak přijedeme i příště,“ řekl hostující trenér.

O náhradním zápasu vás budeme informovat.