top

2. Mistrovství mládeže ČR v ledním hokeji 2011

Před týdnem se vrátili naši třinečtí osmáci z Pardubic, kde na mistrovství ČR získali bronzovou medaili. Požádali jsme asitenta trenéra osmé třídy o krátkou rekapitulaci turnaje.

„Na mistrovství jsme dva zápasy vyhráli a dva prohráli, takže padesáti procentní úspěšnost. Na turnaj postoupilo pět družstev z prvních míst každé skupiny žákovské ligy a jedno z druhého místa , které získalo nejvíce bodů. Rozlosování bylo až týden před turnajem, takže jsme soupeře poznali těsně před odjezdem,“ popisuje průběh turnaje René Mucha.

„Prohráli jsme s Libercem, který je opravdu výběrovým týmem poskládaný z celé republiky. A musím přiznat, že tento tým byl výkonnostně úplně někde jinde. Není náhodou, že v každém utkání nastříleli minimálně pět branek “ hodnotí první zápas asistent trenéra a pokračuje: „Jinak si myslím, že ostatní družstva byla na stejné úrovni. V utkáních rozhodovaly drobnosti a štěstí. Štěstí, které nám chybělo v semifinále, se k nám obrátilo v utkání o třetí místo s Kometou.“

„V semifinále jsme narazili na domácí Pardubice. Utkání mělo podobný průběh jako utkání s Plzní. I když jsme vstoupili do utkání s Pardubicemi trochu lépe a vedli jsme už v šesté minutě 1:0, přistoupili jsme laxně k závěru třetiny a špatně jsme také vstoupili do druhé dvacetiminutovky. Pak se ale ukázal náš týmový duch a výsledek jsme stáhli na 3:3. Musím přiznat, že v posledních deseti minutách jsme měli jasnou převahu, ale štěstí se přiklonilo k soupeři a my jsme inkasovali branku a prohráli 3:4,“ konstatuje René Mucha .

„Naopak v zápase o třetí místo se k nám štěstí vrátilo, když jsme hráli poslední minutu ve čtyřech proti šesti a soupeř nedokázal vyrovnat. Takže jeden den jsme plakali a hned druhý den jsme se radovali,“ usmívá se spokojeně trenér.

„Mezi útočníky vynikali Jašek s Porubou a mezi obránci jednoznačně Honza Zahradníček, který nám pomohl snad nejvíce. Musím také vyzvednout brankáře Fendrycha, který nás podržel v krizových situací a hlavně v posledním utkání velmi dobře zachytal,“ hodnotí jednotlivce René Mucha.

.