top

Dorostenci ve třetí třetině zničili Přerov pěti brankami

HC Oceláři Třinec
PáTEK 6. 9. 2024
Extraliga dorostu
7 : 2

(0:0, 2:2, 5:0)

Mini WERK ARENA

HC ZUBR Přerov

Třinečtí mladíci během pátečního večera rozehráli novou sezonu dorostenecké extraligy a na úvod si počínali úspěšně! Po dvou třetinách se sice zdálo, že je utkání zcela otevřené, v té závěrečné už ale Oceláři ukázali svou sílu.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 22. Hrček (Vlk, P. Niemczyk), 29. Korhoň (Řípa, Řehák), 44. Lazovský (Vlk, Blahuta), 45. Řehák (Hrček, Korhoň), 45. Kopačka (Řípa, Trnka), 48. Weiss (Chalupa, Lazovský), 57. Weiss (Řípa, Řehák) – 28. Hvozděv (Hilšer, Vyroubal), 36. Brovják (Kůrka, Cífka)

Vyloučení: 7:8 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 45

Střely na branku: 43:18

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2

HC Oceláři Třinec

Čelko – Marek, Chalupa, Kaleta, P. Niemczyk, P. Trnka, Korhoň – Vlk, Morcinek, Hrček, Lazovský, Hanák, Helis, Řípa, Řehák, Blahuta, Kopačka, Weiss

HC ZUBR Přerov

J. Trnka – Špičák, Dvořáček, Holub, Kočara, Holubář, Janeba, Cífka – Hvozděv, Hilšer, Bednárek, Macháček, Brovják, Vyroubal, Kopec, Harásek, Pavlica, Kůrka

Třinečtí mladíci vstoupili do zápasu viditelně aktivněji, ale do velkých šancí se dostávali jen zřídka. Snad s výjimkou přesilových her. V jedné z nich střílel z dobré pozice Matěj Weiss, avšak trefil jen spojnici branky. Jinak ale přerovský brankář příliš práce neměl.

Hosté se dostávali v úvodním dějství do šancí velmi svátečně. Zajímavou příležitost měl pouze Bednárek, jenž byl sám před třineckým brankářem Čelkem. I díky němu ale svítil po dvaceti minutách na ukazateli skóre nerozhodný stav.

To druhá třetina nabídla už divočejší průběh. Jak co se týče vyloučení, ale hlavně co se týče gólů. Hned na začátku třetiny se prosadil po krásné kombinaci Jan Hrček. O chvíli později mohl Vlk navýšit náskok domácích, ale ztroskotal na Trnkovi.

Přerovští se naopak prosadili z ojedinělé akce, když do odkryté sítě dorážel kotouč Denys Hvozdiev. Oceláři si ale za jednadvacet vteřin vzali vedení zpět, když se po rychlém protiútoku radoval Denis Korhoň.

Následovala řada vyloučení na obou stranách. Hosté z této nervózní pasáže hry vytěžili přesilovku pět na tři a následné vyrovnání, o které se postaral David Brojvák. Jeho gól po zbytek druhé třetiny trochu zklidnil hru.

Před třetí třetinou byla nejspíš v kabině domácích výživná debata. Třinečtí se totiž rozhodli v poslední části svého soupeře doslova zdemolovat. Michal Lazovský nejdříve dorážel Vlkovu střelu odraženou od zadního mantinelu a poslal Oceláře opět do vedení.

Pak už byl na ledě jen jeden tým. V rychlém sledu se následně o necelou minutu později prosadil René Řehák a hned za osmnáct vteřin Jonáš Kopačka. Soupeř už nekladl odpor. Ve zbývajícím průběhu zápasu si ještě připsal do statistik dvě branky Matěj Weiss a uzavřel střelecký účet na výsledku 7:2 pro Oceláře.

Jméno G A +/- TM
Matěj Weiss 2 0 3 0
Jan Hrček 1 1 0 2
Jonáš Kopačka 1 0 1 4
Denis Korhoň 1 1 3 0
Michal Lazovský 1 1 1 2
René Řehák 1 2 2 0
Jakub Blahuta 0 1 1 0
Denis Čelko 0 0 0 0
Viktor Hanák 0 0 0 0
Daniel Helis 0 0 -1 0
Tadeáš Chalupa 0 1 1 0
Vojtěch Kaleta 0 0 1 0
Jakub Marek 0 0 2 2
Filip Morcinek 0 0 0 0
Petr Niemczyk 0 1 1 2
Dominik Řípa 0 3 3 2
Přemysl Trnka 0 1 1 0
Filip Vlk 0 2 1 0