top

Na druhou domácí výhru si junioři musí počkat

HC Oceláři Třinec
PáTEK 6. 9. 2024
DHL extraliga juniorů
2 : 3

(0:1, 1:0, 1:2)

WERK ARENA

HC Dynamo Pardubice

Oceláři ve druhém zápase výhodu domácího prostředí nevyužili. Přestože v úvodu třetí třetiny po gólu Vojtěcha Spěváčka vedli třinečtí mladíci 2:1, těsný náskok až do závěrečné sirény neudrželi.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 28. Ošmera (Spěváček), 43. Spěváček (Rybnikár, Volas) – 1. Pavlata (Kalužík, Fiala), 46. Krčál (Štěpánek, Koudelka), 48. Pavlata (Kalužík, Burda)

Vyloučení: 8:8, navíc Kozlík (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku Využití: 1:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 97

Střely na branku: 36:42

Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3

HC Oceláři Třinec

Forst – Sedláček, Pospíšil, Horváth, Ošmera, Kurbaka, Byrtus, Volas – Šilar, Rybnikár, Zduba, Vojáček, Spěváček, Mikula, Karas, Kubiesa, Kozlík, Gerych, Makula, Dohnal

HC Dynamo Pardubice

Tuláček – Křečan, Kubánek, Koudelka, Úlehla, Vápeník, Oliva, Lučan – Pavlata, Krčál, Korec, Fiala, Macek, Dostál, Štěpánek, Burda, Kalužík, Pumpiņš, Bartoň, Jevtěchov

Kdo přišel na zápas minimálně o minutu pozdě, ten neviděl úvodní gól zápasu. O ten se postarala po padesáti sekundách dvojice Kalužík – Pavlata. První jmenovaný našel pasem před brankou Dominika Pavlatu, který rychlou střelou z první prostřelil brankáře Forsta.

Oceláři mohli vyrovnat v sedmé minutě. Spěváček vysunul Rybnikára, ten zkusil rozhýbat gólmana Dynama, ale následnou střelou těsně nad ledem trefil jeho beton, neprosadil se ani z dorážky. Další šance byly k vidění v poslední pětiminutovce první části. Tuláček si poradil s prudkou Kurbakovou střelou i s nájezdem Gerycha. Domácí brankář si nesáhl na střelu Kalužíka, ale puk se odrazil od horní tyče do ochranné sítě.

Druhá třetina patřila více vyloučením než zajímavým akcím. Oba týmy si zahrály přesilovku a k vidění byl i vyšší trest, poté co Kozlík udeřil do obličeje Vápeníka. Z přesilovky tak byla chvíli hra ve čtyřech, poté přesilovka Pardubic a po faulu Pumpinše znovu hra ve čtyřech. Tu proměnil ve vyrovnávací gól Adam Ošmera, který střelou od modré čáry napálil puk do pardubické branky.

Čtvrtá desetiminutovka byla věnována neproměněným šancím. Gerych neuspěl s kličkovanou u tyče, rána Spěváčka se odrazila od horní tyče. Na druhé straně Jevtěchov z pravého kruhu minul branku, podobně si vedli také Pavlata a Macek, kteří své střely namířili do brankáře Forsta.

Zbytečné vyloučení Fialy nakonec mohlo stát Dynamo body. Za protesty na adresu rozhodčích dostali domácí přesilovou hru, kterou proměnil po krásné kombinaci střelou z levého kruhu Vojtěch Spěváček.

Oceláři ale nadějné vedení neudrželi. V šestačtyřicáté minutě vyrovnal po přihrávce Štěpánka zametač u pravé tyče David Krčál. O dvě a půl minuty později už Pardubice vedly. V přesilovce při signalizované výhodě dostal puk mezi kruhy Dominik Pavlata a přesnou střelou k pravé tyči potřetí rozvlnil Forstovu síť.

Závěr zápasu byl v režii domácích a brankáře Tuláčka, který si postupně poradil s gólovou střelou Gerycha z mezikruží, u Spěváčkovy sólové akce puk vylétl do horní tyče a po Ošmerově vyražené střele sekl do hole střílejícího Spěváčka Korec, čímž soupeři zabránil za cenu faulu dorazit puk do odkryté branky.

Ocelářům nepomohl ani oddechový čas a odvolání brankáře. Draci rozehráli pár kombinací, ale žádná nebyla tak nebezpečná, aby ohrozila Tuláčkovu branku. Oceláři tak po domácí výhře nad Vítkovicemi tentokrát končí bez bodu.

Jméno G A +/- TM
Adam Ošmera 1 0 1 4
Vojtěch Spěváček 1 1 0 0
Dominick Byrtus 0 0 0 0
Jiří Dohnal 0 0 -1 0
Daniel Forst 0 0 0 0
Robin Gerych 0 0 1 2
Alex Horváth 0 0 0 0
Antonín Karas 0 0 0 2
Matěj Kozlík 0 0 0 25
Matěj Kubiesa 0 0 0 2
Viktors Kurbaka 0 0 -2 0
Wiktor Makula 0 0 -1 0
Marcel Mikula 0 0 -1 0
Michal Pospíšil 0 0 1 4
Michal Rybnikár 0 1 -2 0
Matěj Sedláček 0 0 0 0
Tomáš Šilar 0 0 0 2
Matěj Vojáček 0 0 0 0
Patrik Volas 0 1 -2 0
Jakub Zduba 0 0 0 0