top

Zápas s Olomoucí rozhodli dorostenci ve druhé třetině!

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 14. 10. 2018
Extraliga dorostu
4 : 1

(1:1, 2:0, 1:0 - N 1:0)

WERK ARENA

HC Olomouc

Mladí Oceláři sice proti kohoutům inkasovali jako první, ještě do konce úvodní části ale stačili vyrovnat zásluhou Michala Ramika. Ve zbytku utkání už se pak prosazovali pouze hráči v třineckých dresech a všechny čtyři body tedy zůstali ve WERK ARENĚ!

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 18. Ramik (Kyselý, Molin), 31. Petrovský (Hykl, Kašpárek), 37. Chovaniak (Andrle, Ramik), 58. Petrovský (Hykl), 62. Kašpárek – 9. Ruda (Fasner, Holcman). Rozhodčí: Kratochvíl - Vengřín, Hranoš. Vyloučení: 6:5, navíc za faul Holcmana (OLO) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 48:24. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

HC Oceláři Třinec

Halouzka – Mošnička, Andrle, Molin, Chovaniak, Buják, Pilarčík, Kyselý – Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Samuhel, Tomiczek, Ramik, Hykl

HC Olomouc

Hořejší – Nesvadba, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Pekr, Radová, Holcman, Sedláček – Havel, Václavský, Zembol, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda

Lepším vstupem do zápasu se prezentovali olomoučtí mladíci a po faulu Daniela Chovaniaka byli také velmi blízko prvnímu gólu, Pekr ale se snahou o dorážku neuspěl. V čase 08:42 už však Hanáci zvedali ruce nad hlavy. Matyáš Fasner před třineckou brankou posunul kotouč k Stanislavu Rudovi a hostující útočník jej usměrnil pod horní tyč. Za Třinec se o odpověď hned několikrát pokoušel Daniel Chovaniak, vyrovnáno ale bylo až v samém závěru třetiny. Do střely Denise Kyselého u pravé tyče sáhl Michal Ramik a po této teči zapadl kotouč do olomoucké branky.

Také na začátku druhé části zahrozili jako první hosté, když se do brejku dostal Aleš Václavský. Matěj Halouzka v brance Třince ale proti zakončení útočníka kohoutů vytasil lapačku a udržel vyrovnaný stav. Když se pak přesnou ranou z mezikruží v přečíslení tři na jednoho prosadil Servác Petrovský, šli do vedení Oceláři. Hanáci mohli kontrovat po faulu Michala Ramika, Stanislav Ruda se ale v početní výhodě z těsné blízkosti branky neprosadil. Naopak domácí mladíci vzápětí svou přesilovou hru využili už po patnácti sekundách. Prudkou ranou od modré čáry se prezentoval Daniel Chovaniak a kotouč z jeho hole dosvištěl až za záda Filipa Hořejšího.

V čase 54:12 se do další velké šance řítil Servác Petrovský a brejk třineckého útočníka hasil Josef Holcman jen za cenu faulu. Rozhodčí po odpískání vůbec neváhal a za hození hole nařídil trestné střílení. K nájezdu se rozjel Petr Przybyla, který si ale na hostujícího brankáře nepřišel a pokračovalo se za stavu 3:1. Ovšem ne dlouho. O tři minuty později se z většího úhlu prosadil Servác Petrovský a dal definitivní pojistku na vítězství Ocelářů.

V nadstavbě se pak hrálo pouze sedmašedesát sekund, když se ke střele z pravé strany dostal Alexandr Kašpárek a přisoudil svému týmu také bonusový bod.

Jméno G A +/- TM
Servác Petrovský 2 0 2 0
Daniel Chovaniak 1 0 -1 4
Alexandr Kašpárek 1 1 3 0
Michal Ramik 1 1 1 2
Petr Andrle 0 1 1 0
Patrik Buják 0 0 1 2
Matěj Halouzka 0 0 0 0
Jakub Hykl 0 2 2 0
Denis Kyselý 0 1 3 0
Jiří Molin 0 1 0 0
Tobiáš Mošnička 0 0 0 0
Jakub Pilarčík 0 0 0 0
Petr Przybyla 0 0 0 2
Filip Samuhel 0 0 0 0
Ondřej Šotkovský 0 0 0 0
Filip Tomiczek 0 0 2 2
Dawid Wawrzkiewicz 0 0 -1 0