top

Mladší dorost proti Porubě se třemi body i první nulou!

HC RT TORAX Poruba
SOBOTA 14. 10. 2017
ELIOD extraliga mladšího dorostu
0 : 6

(0:2, 0:3, 0:1)

RT TORAX ARENA

HC Oceláři Třinec

Po nepříliš povedeném utkání se Šumperkem zavítali mladí Oceláři na led Poruby. Proti nedalekému soupeři záhy vedli o dva góly, svůj náskok postupně navýšili až na rozdíl šesti branek a získali plný počet bodů do tabulky. Svěřenci trenéra Raszky navíc mohli oslavit také první letošní čisté konto, které vychytal Matěj Halouzka.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Kašpárek (Chovaniak), 14. Wardas (Jurzyca), 26. Petrovský (Kyselý), 37. Wardas (Jurzyca), 40. Ramik (Kašpárek), 41. Králík. Rozhodčí: Cabák – Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 8:44. Průběh utkání: 0:6.

HC RT TORAX Poruba

Hurčík – Elbl, Gelnar, Hlaváč, Machů, Kacper Macias, Dobeš, Grendziok – Foldyna, Bukovjan, Boguaj, Kotásek, Fojtík, Halata, Chovanec, Barčák, Pavlík, Spurný, Krzystof Macias, Krčmarský

HC Oceláři Třinec

Halouzka – S. Cienciala, Hrůzek, Kyselý, Mituchovič, Chovaniak, F. Cienciala – Procházka, Králík, Przybyla, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Stročka, Hykl, Ramík

Jen krátce byla ze hry cítit opatrnost na obou stranách, ale jakmile Oceláři vycítili, že mají Porubští až moc velký respekt a tak trochu strach, začali ledu vládnout a od šesté minuty po gólu Alexandra Kašpárka v přesilovce i vést. Druhou početní výhodu hosté nevyužili, ale v druhé části třetiny dokázali Oceláři zhodnotit několikaminutový tlak a Tommy Wardas zařídil dvoubrankové vedení. Domácí se do své útočné třetiny taky dostávali, jenže Halouzku vyrušili z rozjímání jen sporadicky, respektive jen dvakrát.

Po přestávce se domácí chvíli snažili hrát svůj hokej, ale gólově to nepotvrdili. Oceláři si hráli dál to své a trpělivě čekali na šance, které přišly v šestadvacáté, sedmatřicáté a čtyřicáté minutě. Servác Petrovský získal pro Třinec třígólové vedení, Tommy Wardas se trefil podruhé v utkání při hře čtyři na čtyři a v posledních vteřinách druhé periody, kdy to vypadalo už jen na dohrání třetiny, se z vyhraného buly zrodila pátá třinecká branka v podání Michala Ramíka.

Po druhé výměně stran se Oceláři radovali z gólu již v první minutě, když kapitán Lukáš Králík nachytal porubského gólmana. Lehká střela byla, jak se později ukázalo, posledním gólovým počinem Třince. Pak už domácí další inkasování nepřipustili a všechny své síly vrhli do obrany. K Halouzkovi se ale občas přece jen taky dostali a pokusili se jej připravit o čisté konto. Jenže buď zasáhl nějaký obránce nebo si se samostatným únikem soupeře poradil gólman sám.

Jméno G A +/- TM
Tommy Wardas 2 0 3 0
Alexandr Kašpárek 1 1 2 0
Lukáš Králík 1 0 2 0
Servác Petrovský 1 0 2 0
Michal Ramik 1 0 2 0
Patrik Buják 0 0 3 0
Sebastián Cienciala 0 0 1 0
Filip Cienciala 0 0 3 2
Matěj Halouzka 0 0 0 0
Filip Hrůzek 0 0 1 0
Jakub Hykl 0 0 0 2
Daniel Chovaniak 0 1 1 0
Otto Jurzyca 0 2 3 0
Denis Kyselý 0 1 1 0
Radek Mituchovič 0 0 0 0
Adam Procházka 0 0 0 0
Petr Przybyla 0 0 0 2
Kristián Stročka 0 0 0 0