top

Junioři nezvládli bitvu s Chomutovem

HC Oceláři Třinec
PáTEK 19. 1. 2018
DHL extraliga juniorů
3 : 4

(0:1, 1:1, 2:2)

mini WERK ARENA

Piráti Chomutov

T Ř I N E C - Mladí Oceláři ve třetí třetině rychle dotáhli jednogólové manko a vzápětí se ujali vedení, kolaps v posledních minutách je ale připravil o body a také o naději na účast v play-off.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 24. Peterek (Kaukič, Poruba), 48. Molin (Raša, Hrachovský), 51. Mach (Raška, Flok) - 5. Köver (Tůma), 38. Polák (Tůma), 54. Polák (Procházka, Hajič), 55. Polák (Hřebíček, Ouřada). Rozhodčí: Šutara – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.

HC Oceláři Třinec

Štěpánek – Hrachovský, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Peterek, Raška, Flok, Papaj, Najsar, Molin

Piráti Chomutov

Běhula – Kopic, Seemann, D. Novák, A. Novák, Procházka, Hajič – Köver, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Tůma, Veselý, Šeliga, Šišolák, Ouřada, T. Adámek

Třinečtí junioři vstoupili do utkání aktivně, byli to ale právě oni, kdo inkasoval jako první. Po faulu Plitka hráli Piráti v početní výhodě a velmi rychle ji dokázali přetavit v úvodní gól. Po střele Adama Nováka z těsné blízkosti branky se k dorážce dostal Jakub Köver a v dobré šanci nezaváhal. Oceláři se pokoušeli o rychlou odpověď, ránu Papaje z vrcholku kruhu ale zkrotil Běhula v lapačce.

A radovat se Třinec nemohl ani vzápětí. V přesilové hře se před hostujícím brankářem ocitl Peterek, dorazit puk do sítě se mu ale nepodařilo. Vzápětí zahrozili i Piráti. Šišolák se s kotoučem natlačil až do brankoviště, za čáru ovšem dopravil pouze Štěpánka a skóre se neměnilo.

Prostřední dvacetiminutovka odstartovala šancí Tůmy. Útočník Pirátů se po prosmýknutí kolem Hrachovského ocitl před Štěpánkem, třinecký brankář ale sklapl betony včas. Vzápětí se Oceláři dočkali kýženého vyrovnání. V přečíslení tři na jednoho si útočící hráči několikrát vyměnili puk a Jonáš Peterek už jej pouze doklepl do odkryté sítě.

Piráti ovšem mohli rychle kontrovat. Ve vlastním oslabení se do brejku podíval Polák, domácí brankář ale předvedl povedený zákrok a nebezpečnou šanci zastavil. A přáno nebylo ani Hajičovi. Ránu hostujícího obránce totiž odrazila horní tyč branky Třince. Poté už se ale Chomutov radoval. Po menších zmatcích dopravil puk do sítě Tom Polák a zařídil Chomutovu těsný náskok.

Na začátku třetí části se Oceláři opět dočkali vyrovnání a to díky přehnané agresivitě Kulicha. Útočník Pirátů si u rozhodčích vykoledoval dvě minuty za hrubost a domácí trestali, když se po menších zmatcích prosadil Dominik Molin. Vzápětí bylo na třinecké střídačce ještě veseleji. Další přesilovou hru využil Matěj Mach a svěřenci trenéra Muchy šli do vedení.

Hosté ale brzy srovnali. Přesnou střelou nad rameno Štěpánka se prosadil Tom Polák, krátce stejný hráč zkompletoval hattrick a poslal Piráty do vedení. Třinečtí trenéři v závěru utkání sáhli ke hře bez brankáře, vyrovnat už se ale Ocelářům nepodařilo a tři body si tedy odvezli hosté.

Jméno G A +/- TM
Matěj Mach 1 0 0 0
Dominik Molin 1 0 -2 0
Jonáš Peterek 1 0 0 0
Jakub Adámek 0 0 0 0
Adam Flok 0 1 0 0
Ondřej Hrachovský 0 1 -1 0
Lukáš Irgl 0 0 -2 0
Lukáš Kaukič 0 1 0 0
Timotej Marguš 0 0 -1 0
René Najsar 0 0 -1 0
Michal Papaj 0 0 0 0
Daniel Plitko 0 0 0 4
Jan Poruba 0 1 0 0
Adam Puzoň 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 -1 0
Adam Raška 0 2 -2 0
Filip Rufer 0 0 0 0
Adam Strakoš 0 0 0 0
Oliver Štěpánek 0 0 0 0