top

Starší dorost podlehl Pardubicím. Rozhodl nepovedený začátek druhé třetiny

HC Oceláři Třinec
PáTEK 17. 2. 2017
NOEN Extraliga staršího dorostu
3 : 4

(1:0, 2:4, 0:0)

MINI WERK ARENA

HC Dynamo Pardubice

Oceláři od šesté minuty vedli zásluhou Jakuba Michálka, začátek prostřední části jim ale příliš nevyšel. Během necelých dvou minut inkasovali svěřenci trenéra Kopřivy tři góly a byť pak René Najsar snížil, Dynamo znovu odskočilo, což se později ukázalo jako klíčový moment zápasu. V čase 30:15 vsítil kontaktní branku Michal Papaj, víc už se ale starším dorostencům nepodařilo a s Pardubicemi tedy těsně prohráli.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Michálek, 26. Najsar (Peterek), 31. Papaj (Michálek, Krzak) - 22. Chára (Blümel, Kostka), 23. Pochobradský (Javůrek), 24. Blümel (Chára), 29. Pochobradský (Matýs, Machač). Rozhodčí: Mrkva - Gančarčík, Ganger. Vyloučení: 1:3, navíc Koffer (PCE) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy nebo krku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

HC Oceláři Třinec

Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek – Havránek, Čmiel, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

HC Dynamo Pardubice

Vlk – Dubovči, Leder, Oliva, Rudy, Sýkora, Javůrek, Blažej – Machač, Pochobradský, Koffer, Kostka, Chára, Blümel, Bucek, Matýs

Třinečtí mladíci vlétli do utkání aktivně a záhy si po faulu Javůrka vybojovali přesilovou hru. V ní se ke střele z vrcholku kruhu dostal obránce Michálek, hostující gólman ovšem dával pozor a puk zachytil. Následně se o dorážku snažili hráči v červených dresech, ani tento pokus ale ke gólu nevedl.

V čase 05:43 už se skóre na světelné tabuli měnilo. Obránce Jakub Michálek zavezl puk na pravý kruh, vypálil a byť se zdálo, že má Vlk celou situaci pod kontrolou, kotouč nakonec doklouzal až za čáru. Pardubice mohly srovnat v početní výhodě, proměnit brejk čtyři na dva se jim ale nepodařilo.

Začátek druhé části vyšel jednoznačně lépe Dynamu. Už po necelých dvou minutách srovnal Dominik Chára, jenž využil přihrávky Blümela a zametl puk do poloodkryté klece. Vzápětí šly Pardubice do vedení. Sám na branku spěchal Michal Pochobradský a nedal Ochmanovi žádnou šanci. A to nebylo ze strany hostů vše.

Po zakončení Cháry se k dorážce dostal Matěj Blümel a poslal do třinecké sítě již třetí kotouč. Oceláři ovšem dokázali bleskově snížit. Peterek dojel kotouč v rohu hřiště, nasměroval jej před ní a René Najsar poslal prudkou střelou puk za záda Vlka. Záhy nato mohlo být srovnáno, Čmiel ale z těsné blízkosti branku o pár centimetrů minul.

Nedáš? Dostaneš. Po přihrávce Matýse stál sám před odkrytou částí branky Michal Pochobradský, jenž zametl puk do sítě a zvýšil na 4:2. Třinečtí mladíci ale měli znovu připravenou rychlou odpověď. V početní výhodě pálil po přihrávce Michálka Michal Papaj a pardubický gólman byl bez šance. Poté mohlo být i vyrovnáno, střelu jednoho z domácích hráčů ale zastavila tyč.

Do závěrečné části vstoupili Oceláři s touhou po vyrovnání a hned několikrát se jim podařilo zamknout Dynamo v útočném pásmu. Pardubičtí trenéři reagovali vzetím oddechového času a krátce nato už jejich svěřenci málem vedli o dva góly. K bekhendovému zakončení se dostal obránce Oliva, jenž ale pravou tyč o pár centimetrů minul. Oceláři ještě v samém závěru zkusili hru bez brankáře, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Jméno G A +/- TM
Jakub Michálek 1 1 0 0
René Najsar 1 0 0 0
Michal Papaj 1 0 0 0
Jakub Adámek 0 0 0 0
Matouš Ćmiel 0 0 0 2
Marek Havránek 0 0 0 0
Filip Indrst 0 0 0 0
Filip Krzak 0 1 0 0
Timotej Marguš 0 0 0 0
Dominik Molin 0 0 0 0
Radek Ochman 0 0 0 0
Jonáš Peterek 0 1 0 0
Jiří Plandor 0 0 0 0
Szymon Radzienciak 0 0 0 0
Adam Raška 0 0 0 0
Filip Rufer 0 0 0 0