top

Junioři proti Pardubicím pouze s bodem

HC Oceláři Třinec
PáTEK 24. 2. 2017
DHL Extraliga juniorů
2 : 3p

(1:1, 0:0, 1:0)

MINI WERK ARENA

HC Dynamo Pardubice

Utkání proti Dynamu bylo na góly velmi chudé. Oceláři se sice ve vlastním oslabení dostali do vedení po trefě Jana Hladonika, hosté ale vzápětí odpověděli a reagovat dokázali také na gól Kryštofa Stuchlíka. Nakonec tedy rozhodovalo až prodloužení, ve kterém se z bonusového bodu radovaly Pardubice.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 14. Hladonik (Kvasnica, Imrich), 43. Stuchlík (Lacka, Flok) - 15. Zukal (Kusý, Zídek), 53. Kusý (Martinec, Horyna), 61. Zídek (Trejbal). Rozhodčí: Mikulec - Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 138. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

HC Dynamo Pardubice

Klouček – Trejbal, Horyna, Faltys, Kučera, Šklíba, Zukal, Mert – Roubal, Hoskovec, Martinec, Dušek, Voženílek, Kubišta, Syrovec, Kusý, Štefka, Zidek, Bureš

Do pátečního utkání vstoupily oba týmy aktivně, na první velkou šanci se ale čekalo až do čtvrté minuty. Jan Hladonik v rohu kluziště vybojoval puk a předal jej na levý kruh Patriku Hrehorčákovi, který ale o pár desítek centimetrů minul. Následně Oceláři zavřeli hosty v jejich pásmu, rány od modré ale příliš úspěchu neslavily. Poté už se ke slovu dostalo i Dynamo.

Před brankou Hlaváče se o zakončení snažil Jakub Martinec, jeden z třineckých hráčů mu ovšem celou situaci znepříjemnil a skóre se neměnilo. A nedařilo se ani Kryštofu Stuchlíkovi. Útočník s osmičkou na dresu se dostal před brankou hned k několika dorážkám, procpat kotouč do sítě se mu ovšem nepovedlo. Ve třinácté minutě spálil obrovskou šanci Lukáš Kaukič.

Třinecký odchovanec dostal puk před brankou, z dobré příležitosti ale trefil pouze střed branky. Po vyloučení Kryštofa Stuchlíka už se skóre na světelné tabuli měnilo. Oceláři v oslabení ujeli do přečíslení dva na jednoho a po ráně Jana Hladonika mohl Klouček lovit puk ze své sítě. Dynamo ale vzápětí využilo přesilovou hru a po dorážce Lukáše Zukala bylo srovnáno.

Druhá část vyšla herně lépe Třinci, na skóre se to ovšem neprojevilo. Pojďme ale postupně. Ve čtyřiadvacáté minutě se před branku natlačil Jakub Lacka, z těsné blízkosti se mu ale kotouč do sítě poslat nepodařilo. Dynamo zahrozilo o chvíli později a se střelou Zukala si nakonec Hlaváč i s trochou štěstí poradil. Další šance už znovu patřila Třinci.

Rána Grzegorze Radzienciaka byla těsně před brankou tečována, puk ale do sítě nezamířil ani tentokrát.V závěru druhé části se ještě v dobrých příležitostech ocitli Michal Kvasnica s Patrikem Hrehorčákem. Pokus prvně jmenovaného z prostoru před brankou ale zastavil Klouček a gólem neskončila ani střela slovenského útočníka z první. Po čtyřiceti minutách hry tedy platilo skóre 1:1.

V čase 42:08 už se Oceláři z druhého gólu přece jen radovali. Po zakončení Jakuba Lacky si kotouče všiml Kryštof Stuchlík a zvedl jej pod horní tyč. Hned vzápětí mohl vedení svého týmu z úniku upevnit Michal Kvasnica, to se ale nestalo. A neúspěchem skončila také akce Floka. Třinecký útočník v přečíslení hledal hůl svého spoluhráče a to se ukázalo jako chyba.

Následně tak mohlo být srovnáno, Dominika Duška ale v prostoru mezi kruhy zastavil jeden z třineckých hráčů a zabránil ohrožení Hlaváče. O chvíli později už ale na světelné tabuli skóre 2:2 svítilo. Střelou z kruhu se prosadil Denis Kusý, zařídil vyrovnání a také prodloužení.

V něm se příliš dlouho nehrálo a po chybě třinecké obrany bylo rozhodnuto. Do brejku ujel Václav Zídek a vystřelil Dynamu bonusový bod.

Jméno G A +/- TM
Jan Hladonik 1 0 1 0
Kryštof Stuchlík 1 0 1 2
Adam Flok 0 1 1 0
Filip Haman 0 0 1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Hrachovský 0 0 -1 0
Patrik Hrehorčák 0 0 -1 0
Ondřej Imrich 0 1 1 0
David Janiczek 0 0 0 0
Jan Kalus 0 0 0 2
Lukáš Kaukič 0 0 -1 0
Michal Kvasnica 0 1 -1 0
Jakub Lacka 0 1 0 0
Matěj Mach 0 0 0 0
Daniel Plitko 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 0 0