top

Junioři zvládli přestřelku s Vítkovicemi!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 31. 3. 2016
DHL Extraliga juniorů
7 : 4

(2:0, 4:1, 1:3)

Kalich Arena

HC Vítkovice Ridera

Svěřenci trenéra Varadi si ještě před polovinou základní hrací doby vytvořili čtyřbrankový náskok a byť se pak zápas proměnil v gólovou přestřelku, zvládli jej mladí Oceláři dotáhnout do vítězného konce. To hlavní ale čeká třinecké juniory až zítra, boj o zlato vypukne v 17:30!

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Jašek (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 20. O. Kovařčík (Haman, Jašek), 21. Jašek (Haman, M. Kovařčík), 24. M. Kovařčík (Jašek, O. Kovařčík), 28. Hladonik (Petrák, L. Doudera), 40. Lorek (Švaňa), 50. Michal Roman – 30. Gřeš (Malina), 47. Kafka (Zdráhal), 50. Kafka (Klok), 51. Kmošek (Kurovský). Rozhodčí: Hradil, Kika - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: . Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:3, 7:3, 7:4.

HC Oceláři Třinec

Fendrich – Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek, L. Doudera, Haman - Petrák, Švaňa, Jašek, Flok, O. Kovařčík, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Lorek, Pala

HC Vítkovice Ridera

Wanecki - Adamík, Charvát, Puzič, Rudl, Klok, Ďurkáč, Štěpánek - Hartmann, Spratek, Kurovský, Malina, Žiak, Ollender, Kmošek, Kafka, Jáchym, Zdráhal, Gřeš

Úvodní třetina vyzněla lépe pro Třinec, kterému se první přesilovka nabídla už po uplynutí šedesáti sekund, kdy se na trestnou za naražení zezadu poroučel Lukáš Klok. Oceláři ale tentokrát další sérii úspěšných přesilovek nezapočali, ba naopak. Zabydlet se ve vítkovické polovině jim činilo spíš potíž. Petru Heiderovi se to nakonec sice podařilo a proti Waneckimu vyrazil dokonce dvakrát, ale ani jeden ze svých pokusů nezakončil triumfem.

Lukáš Jašek měl na holi v deváté minutě kromě puku také více štěstí, když našel skulinu mezi betony vítkovického gólmana. Ve zbývajícím čase do příznivých příležitostí naskočily i Vítkovice, ale zásluhou ocelářské defenzivy si moc vyskakovat nemohly. Možnost zahrát si power play se jim sice také naskytla, ale na šance to byly velmi chudé dvě minuty.

Necelou minutu před koncem byli třinečtí opět na koni. Úspěšná kombinace započala neúspěšným počínáním bratří Kovařčíků, díky nimž se ale puk dostal na modrou k Lukáši Jaškovi. Ten jej bez váhání poslal Filipu Hamanovi a útočnou formaci doplnil Ondřej Kovařčík, který kotouč procpal za záda Waneckiho.

Podobná situace se zopakovala už v první minutě prostřední dvacetiminutovky, ve které Lukáš Jašek neváhal využít prázdné brány. Šance Vítkovic mohl následně zvednout Samuel Ollender, ale jeho projektil se střetl s jednou z tyčí kovové konstrukce. Michal Kovařčík se s takovou komplikací pár chvil nato potýkat nemusel, jeho střela šťastně prosvištěla pod horní spojnicí.

Vítkovice se pak snažily také zahrozit, ale s pletichami dua Zdráhal-Kafka si Fendrich poradil. V osmadvacáté minutě bylo na střídačce Ocelářů opět veselo. Další důvod k radosti dal svému mančaftu také Jan Hladonik. Ten obdržel přihrávku od Ludvíka Petráka a zavěsil do prázdného prostoru brankoviště.

Vítkovice poprvé zareagovaly po uplynutí dalších dvou minut, Fendricha si položil Tomáš Gřeš a vrátil Ostravanům naději. Světelná tabule jim ale stále signalizovala čtyřbrankovou ztrátu a čas ubíhal dál. Blízko k brance měl z vítkovických střelců Dominik Kafka, jehož první střelu srazil jeden z třineckých beků a při dalším pokusu jej vyřídil Fendrich. Oceláři ještě před druhou přestávkou stačili znovu ukázat, že svému soupeři nehodlají nic slevit a mezi úspěšné střelce se zařadil i Jaroslaw Lorek.

Poslední třetina už byla o něco vyrovnanější. Její první minuty možná nebyly pro oči diváků příliš zajímavé, ale Vítkovicím se podařilo zmrtvýchvstání. Dominik Kafka se v sedmačtyřicáté a následně i v padesáté minutě konečně dočkal. Po druhé brance se mu podařilo zajistit snížení na třígólový rozdíl, ale ve stejné chvíli Třinec opět uskočil zásluhou Michala Romana. Vítkovice sice vzápětí odpověděly prostřednictvím Jakuba Kmoška, ale situace už se do konce zápasu nijak nezvrátila.

OHLASY TRENÉRŮ

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Musím pochválit kluky, za to, jak to dnes zvládli, i když o nic nešlo. Hlavní bylo se připravit na zítřejší finále. Pošetřili jsme i některé hráče, naopak některým jsem dal větší prostor, protože v předchozích utkáních tolik nehráli. Jsem rád, že se daří útočnému triu Jašek a bratři Kovařčíkovi, je vidět, že mezi nimi je chemie a rozumí si.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Steel): Dnes jsme prohráli rozdílem třídy, což bylo vidět od začátku utkání. Sešly se tady velmi kvalitní týmy, ale vždy je to jen o tom, jak hrajeme my. Teď už se jen soustředíme na zítřejší boj o bronzovou medaili.