top

Starší dorost má třetí bod a postupuje do čtvrtfinále!

HC Rebel Havlíčkův Brod
PONDěLí 7. 3. 2016
Extraliga staršího dorostu
1 : 2

(0:0, 1:2, 0:0)

Zimní stadion Kotlina

HC Oceláři Třinec

Do Brodu odcestovali třinečtí mladíci s možností celou sérii ukončit a to se jim také povedlo. První branka padla v Kotlině až v šestadvacáté minutě z hole Tomáše Vochozky, na jehož gól ještě domácí stihli reagovat a o postupu Ocelářů tak rozhodla až trefa kapitána Ondřeje Hrachovského v samém závěru druhé části.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 33. Beran (Benák) - 26. Vochozka (Stuchlík, Kaukič), 39. Hrachovský (Mach, Kvasnica). Rozhodčí: Volf - Kuřítko, Polák. Vyloučení: 4:3, navíc Veverka (HBR) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku a Kaukič (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Rebel Havlíčkův Brod

Kulich - Kopic, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman - Piskač, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý

HC Oceláři Třinec

Ovčaří - Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, J. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Peterek, Mach, Przybyla, Kvasnica, Kalus, Najsar, Molin

Už od úvodního vhazování bylo jasné, že v Kotlině bude k vidění hokej jako řemen. Oba týmy hrály s neskutečným nasazením a aktivně se tlačily dopředu, z čehož pramenily velké šance. V deváté minutě naservíroval Tomáš Vochozka krásný pas Lukáši Kaukičovi, proti jehož dělovce z voleje se brankář Kulich skvěle přesunul a vychytal ji lapačkou. Z tábora mladých Bruslařů zahrozili David Donda, jenž nevyužil samostatný únik, a Jiří Vlach s Davidem Michálkem, kteří nevyužili přečíslení 2 na 1.

Do prostřední části naskočili lépe hosté a ujali se důležitého vedení. Lukáš Kaukič posunul po levém křídle dopředu Kryštofa Stuchlíka, který zavezl puk až za bránu a narýsoval parádní pas mezi kruhy Tomáši Vochozkovi, jehož rána z první zapadla za Kulichova záda. Domácí postupem času stupňovali svůj tlak, při němž neproměňovali jednu šanci za druhou. Vše se změnilo ve třiatřicáté minutě, kdy už se soubor z Kotliny zaslouženě radoval z vyrovnání.

Jiří Benák vypálil od modré čáry a kotouč se šťastně odrazil k Lukáši Beranovi, jenž už měl snadnou úlohu a kotouč uklidil do odkryté brány. Poslední slovo ale patřilo ve druhé periodě Ocelářům. Při přesilovce napřáhl na modré čáře kapitán Ondřej Hrachovský a jeho střela se tečí o jednu z havlíčkobrodských hokejek dostala až do sítě. Vyloženou tutovku měl na holi necelých 10 sekund před koncem David Michálek, ale tváří v tvář brankáři Ovčařímu nevyrovnal.

Havlíčkův Brod se hnal ve třetí periodě za kýženým vyrovnáním, které nutně potřeboval k tomu, aby se udržel ve hře o zdramatizování série. Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc bojovali jako lvi a často hrozili ze slibných příležitostí. Dvakrát při nich ale stáli všichni svatí, když nejdříve cinkala tyčka po tvrdé ráně Timoteje Marguše a Lukáš Kaukič nastřelil z voleje břevno. Domácí to ještě zkusili při závěrečné hře bez brankáře a málem zopakovali husarský kousek z Třince, kde vyrovnali pouhou sekundu před sirénou. Tentokrát ale velkou šanci nevyužili a Slezané se radovali nejen z vítězství, ale i z postupu.

Jméno G A +/- TM
Ondřej Hrachovský 1 0 0 0
Tomáš Vochozka 1 0 0 2
Jakub Adámek 0 0 0 0
Vojtěch Brabec 0 0 0 0
Filip Haman 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 0 0
Jan Kalus 0 0 0 0
Lukáš Kaukič 0 1 0 12
Kamil Klocek 0 0 0 0
Filip Krzak 0 0 0 0
Michal Kvasnica 0 1 0 0
Matěj Mach 0 1 0 0
Timotej Marguš 0 0 0 2
Dominik Molin 0 0 0 0
René Najsar 0 0 0 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Jonáš Peterek 0 0 0 0
Dan Przybyla 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 0 0
Filip Rufer 0 0 0 0
Kryštof Stuchlík 0 1 0 0