top

Pod širým nebem Oceláři nebodovali

HC Kometa Brno
ČTVRTEK 7. 1. 2016
Extraliga staršího dorostu
3 : 2

(1:2, 1:0, 1:0)

Za Lužánkami

HC Oceláři Třinec

V zápase proti Kometě, hraném na stadionu Za Lužánkami, si třinečtí mladíci sice poměrně rychle vypracovali dvoubrankový náskok zásluhou Tomáše Vochozky a Grzegorze Radzienciaka, to však na vítězství nestačilo a po šedesáti minutách hry se tak radoval soupeř.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 17. Hasoň (Mlynář, Zábranský), 27. Havlát (Knap, Gajarský), 42. Mlynář (Král) - 2. Vochozka (Hladonik, G. Radzienciak), 13. G. Radzienciak (Vochozka). Rozhodčí: Dědek - Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 327. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Kometa Brno

Dostál - Jeřábek, Trnka, Zábranský, Kučera, Král, Petrla, Zukal - Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Škvrně, Čejka, Matula, Mlynář, Knap, Frydrych, Ferda, Süss

HC Oceláři Třinec

Loubal (32. Ovčaří) - Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Timotej Marguš, L. Doudera, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Kofroň, Przybyla, Hladonik, Miloš Roman, Kalus, Najsar, Molin

Do utkání vstoupili lépe hosté z Třince, když už ve druhé minutě využil první přesilovku Tomáš Vochozka. Oceláři stále tlačili a připravili si několik šancí. Ani Kometa nezůstávala pozadu, gólovou šanci měl kapitán Ferda, jenže nenašel místo mezi betony gólmana. Brno svoji první početní výhodu nevyužilo a za krátko udeřil opět Třinec. Grzegorz Radzienciak dostal nabito na modrou a prudkou střelou rozvlnil až síť za zády Dostála.Následující oslabení už hosté neubránili. Jan Hasoň dostal puk před branku a poslal jej do klece.

Brňané nastoupili do druhé části lépe a to přineslo úspěch v podobě vyrovnání stavu. Robert Havlát se při ponechané výhodě dostal do dobré pozice mezi kruhy a střelou k levé tyči dotáhl jednobrankové manko. Třinec v polovině hrací doby vystřídal brankáře a Jakub Ovčaří lapil několik střel z domácích holí.

Jenže na začátku třetí části byl na Tomáše Mlynáře krátký. Ten dobře zužitkoval svoji pozici před brankou, kam mu nahrál Král. Hosté nesložili zbraně a usilovali o vyrovnání. V čtyřiapadesáté minutě se za hlavu chytal Patrik Hrehorčák, ten po nenápadném průniku na konci oslabení trefil jen břevno brněnské brány. Více jak minutu před koncem odvolal třinecký trenér gólmana, k vyrovnání už se ale Oceláři nedostali.

OHLASY TRENÉRŮ

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Pro oba týmy to bylo specifické utkání. Třinec je velmi kvalitní mužstvo a musím říct, že byl lepší. Po první třetině jsme klukům promluvili do duše a od té druhé jsme soupeře z taktického pohledu a bojovností přehráli. Jsme rádi, že nám tři body zůstaly doma.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): V utkání jsme nebyli schopni proměnit vyložené šance. Kdo nedá gól, nemůže vyhrát. Z naší strany to bylo celkově nepovedené. Mít tolik šancí a vytěžit z toho dva góly, navíc nechat si otočit vedení 2:0 na 2:3, to není to pravé ořechové.

Jméno G A +/- TM
Grzegorz Radzienciak 1 1 0 0
Tomáš Vochozka 1 1 0 0
Lukáš Doudera 0 0 0 0
Filip Haman 0 0 0 0
Jan Hladonik 0 1 0 0
Ondřej Hrachovský 0 0 -1 2
Patrik Hrehorčák 0 0 0 4
Ondřej Imrich 0 0 -1 2
Jan Kalus 0 0 0 0
Lukáš Kaukič 0 0 -1 2
Kamil Klocek 0 0 0 0
David Kofroň 0 0 0 0
Filip Krzak 0 0 0 0
Matěj Loubal 0 0 0 0
Matěj Mach 0 0 0 0
Timotej Marguš 0 0 0 2
Dominik Molin 0 0 -1 0
René Najsar 0 0 0 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Dan Przybyla 0 0 0 0
Miloš Roman 0 0 0 0
Kryštof Stuchlík 0 0 -1 0