top

Tři góly za 76 sekund přispěly k výhře nad Boleslaví!

BK Mladá Boleslav
SOBOTA 30. 1. 2016
Extraliga staršího dorostu
1 : 7

(1:4, 0:3, 0:0)

ŠKOENERGO Aréna - malá hala

HC Oceláři Třinec

Mladí Oceláři sice inkasovali jako první, v desáté minutě už ale světelná tabule ukazovala vyrovnané skóre. Velké věci se ovšem začaly dít krátce nato, když se během 76 sekund postupně prosadili Kalus, Przybyla a Stuchlík a starší dorostenci tak šli rázem do tříbrankového vedení, které následně ještě zvýraznili.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 3. Dančišin (Straka, Flynn) - 10. Hrehorčák (Vochozka, Klocek), 14. Kalus (Mach), 14. Przybyla (Raška, Molin), 15. Stuchlík (Vochozka, Hrehorčák), 22. Raška (Molin), 27. Kaukič (Mach, Kalus), 32. Przybyla (Raška, Molin). Rozhodčí: Horinek - Buček, Kettner. Vyloučení: 1:2, navíc Petržílka (MBL) trest na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 24:43. Průběh utkání: 1:0, 1:7.

BK Mladá Boleslav

Groh - Dlabola, Petržílka, Jirásek, Linhart, Kalus, Chládek - Foerster, Kerda, Flynn, Křížek, Straka, Havelka, Kalaš, Outrata, Dančišin, Dvořák

HC Oceláři Třinec

Ovčaří - Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, Haman - Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kalus, Raška, Molin

Na začátku utkání to ještě vůbec nevypadalo, že bude výsledek až tak vysoký. Kromě toho to byli právě mladí hokejisté Mladé Boleslavi, kdo brzy po vhození úvodního buly otevřel skóre, když Milan Dančišin překonal brankáře hostů Ovčařího, jenž nepokryl tyčku, a jenž naskočil do zápasu místo Ochmana, kterého na led nepustil rozhodčí. V tuto chvíli to vypadalo, že může domácí celek soupeře zaskočit, ale Třinec se z této branky rychle otřepal a zásluhou Patrika Hrehorčáka v desáté minutě srovnal, když pohotově dorazil vyražený kotouč do poloodkryté sítě.

Ocelářům narostla křídla a ve čtrnácté minutě začala dvouminutovka, kdy do boleslavské sítě napadaly další tři góly. O první se postaral Jan Kalus, o druhý vzápětí Dan Przybyla, který se nejlépe zorientoval v chaosu před Grohovou bránou, a poté Groha vyhnal z brány Kryštof Stuchlík. Zbytek třetiny se následně jen dohrával.

Druhé dějství se domácí snažili zahájit aktivně, ovšem po nevyužití Outratovy šance udeřili hosté, když ve stylu nedáš-dostaneš zvýšil na 5:1 pro Třinec Adam Raška. Bruslaři mohli stav zkorigovat při přesilové hře, v té se jim však moc nedařilo. Po jejím skončení zkoušeli dále útočit, jenže Oceláři dobře bránili modrou čáru ve své třetině a sami vyráželi do protiútoků.

V sedmadvacáté minutě se jedna taková protiakce povedla Lukášovi Kaukičovi. Od této chvíle již bylo prakticky rozhodnuto. Domácí celek se dále snažil výsledek aspoň zkorigovat, ale gólman Ovčaří za sebe nic nepustil, třebaže musel čelit Strakově nebezpečné dorážce. Ve dvaatřicáté minutě padl poslední gól, a to z hole Dana Przybyly, který Haase nadvakrát překonal přehozením. Za rozhodnutého stavu si hosté ještě zahráli pětiminutovou přesilovou hru, na dvě minuty vylepšenou na stav pěti proti třem, ale z té žádný gól nepadl a Bruslaři se ubránili.

I za stavu 1:7 se v poslední části hrálo poměrně v tempu. Více ze hry měli Oceláři, kteří kontrolovali hru, ale bylo už znát, že se zápas dohrává. Osmý gól zkoušeli z bezprostřední blízkosti vstřelit Kalus, z dálky následně Przybyla a Timotej Marguš. Za domácí se snažil alespoň snížit Jirásek, jenže přes zhuštěný prostor neměl šanci.

Největší šanci domácích měl patrně Křížek, jenž ujel sólo při zachycení soupeřovy přihrávky, ale jenom trefil brankáře. Za hosty měl skvělou šanci i Dominik Molin, jenž se snažil trefit odkrytý protilehlý růžek z ostrého úhlu, ale přestřelil. Ve třetí třetině tak už gól nepadl a stav zůstal oproti předchozí části nezměněn.

Jméno G A +/- TM
Dan Przybyla 2 0 3 0
Patrik Hrehorčák 1 1 1 0
Jan Kalus 1 1 2 0
Lukáš Kaukič 1 0 2 0
Adam Raška 1 2 3 0
Kryštof Stuchlík 1 0 1 0
Vojtěch Brabec 0 0 3 0
Filip Haman 0 0 2 2
Kamil Klocek 0 1 2 2
Filip Krzak 0 0 3 0
Matěj Mach 0 2 2 0
Timotej Marguš 0 0 1 0
Dominik Molin 0 3 3 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 1 0
Tomáš Vochozka 0 2 1 0