top

Zápas plný zvratů vítězně pro starší dorost!

Bílí Tygři Liberec
PáTEK 29. 1. 2016
Extraliga staršího dorostu
4 : 5p

(1:0, 0:2, 3:2 - 0:1)

Svijanská Aréna

HC Oceláři Třinec

Po první třetině sice svěřenci trenéra Wojnara jeden gól ztráceli, v dalším průběhu hry ovšem odskočili Liberci do dvoubrankového vedení. Obrat ovšem předvedli také Tygři, když během necelých pěti minut vývoj zápasu otočili. Oceláři se ale nevzdali, rychle vyrovnali a duel pak v prodloužení dovedli do vítězného konce.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 12. Jeník (Korecký), 48. Burda (Jeník), 51. Eichler (Jeník), 52. Čermák (Chrtek, Velechovský) - 23. Mach (Kaukič), 28. Timotej Marguš (Kaukič), 45. Kalus (Mach), 54. Mach (G. Radzienciak), 62. Hrehorčák (Haman, Stuchlík). Rozhodčí: Smitka - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:2, za faul Timoteje Marguše a Hrehorčáka (TRI) nařízena trestné střílení (neproměněna). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 35:45. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:5.

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík - Habermann, Bednář, Krejsa, Eichler, Turský, Charvát, F. Brabec, Korecký, Velechovský - Šír, Průžek, Čermák, Wiencek, Jeník, Nezbeda, Jursa, Burda, Juščák, Chrtek

HC Oceláři Třinec

Ovčaří - Krzak, G. Radzienciak, Klocek, V. Brabec, Timotej Marguš, Haman - Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kalus, Raška, Molin

Tygři vkročili do zápasu aktivně a již po dvanácti minutách se poprvé měnilo skóre. Jan Jeník chytře proklouzl od levého mantinelu před zařízení a bekhendovým blafákem vyzrál i na Ovčařího. Hosté mohli záhy Libereckým gólovou radost překazit, když osamocený Raška pálil z ideální pozice, nakonec ale třinecký útočník nezamířil přesně.

V obrovské šanci se do konce úvodní části ocitl ještě Juščák, jenž stanul samotný před strážcem svatyně Ocelářů. Rychlonohý útočník chtěl maskovaného muže vymíchat, nicméně to se mu nepovedlo, a Ovčaří si tak připsal úspěšný zásah.

Již první třetina přinesla velmi pohledný hokej, to co se však odehrálo v prostřední dvacetiminutovce, může být reklamou. Aktivní šelmy si během minuty vytvořily dva brejky, v obou byly faulovány, ani jeden z nájezdů však brankou neskončil. Nejprve Průžek neuspěl pokusem mezi betony gólmana Třince. A poté Charvát nedokázal dotáhnout do úspěšného konce svůj forhendový blafák.

Za osmadvacet vteřin po druhém nájezdu se již skóre měnilo, bohužel na straně Ocelářů. Kaukič při rychlém brejku nalezl Matěje Macha, jehož rána z první zapadla přesně za Žajdlíka. A v osmadvacáté minutě to s Tygry vypadalo ještě hůř. Timotej Marguš nekompromisní ranou vymetl snad všechny pavučinky v zařízení. Těsně před koncem druhého dějství mohl přidat třetí úspěch hostů Kaukič, nicméně Žajdlík famózním zásahem pohlednou kombinaci Třince eliminoval.

Několik okamžiků po začátku třetího dějství již hosté ale uspěli. Mach poslal přesnou přihrávku Janu Kalusovi a ten z první poslal kotouč přesně za záda maskovaného muže domácích. Tygři se ale rozhodně nevzdávali, ba naopak. Sílící tlak zužitkoval Václav Burda, kterému nabil Jeník. V jednapadesáté minutě bylo vyrovnáno.

Jan Eichler vyslal tvrdou dělovku z pravé strany, Ovčaří projektil sice dokázal zbrzdit, v cestě kotouči za brankovou čáru ale nezabránil. Za dalších šestadvacet sekund liberečtí fanoušci jásali znovu. Ondřej Chrtek pálil z podobného místa jako Eichler u předchozího gólu a byl úspěšný.

Hosté však dokázali vyrovnat. Matěj Mach si zkušeně obehrál Velechovského a svoji střelu namířil přesně mezi Žajdlíkovy betony. Rozhodovat tedy nakonec muselo prodloužení. V tom nejprve inkasoval dvouminutový trest Nezbeda a poté přesilovou hru zužitkoval přesnou ranou z otočky Patrik Hrehorčák.

Jméno G A +/- TM
Matěj Mach 2 1 3 0
Patrik Hrehorčák 1 0 -3 0
Jan Kalus 1 0 2 0
Timotej Marguš 1 0 1 0
Vojtěch Brabec 0 0 2 2
Filip Haman 0 1 -3 0
Lukáš Kaukič 0 2 2 0
Kamil Klocek 0 0 -1 0
Filip Krzak 0 0 0 0
Dominik Molin 0 0 1 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Dan Przybyla 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 1 1 0
Adam Raška 0 0 1 0
Kryštof Stuchlík 0 1 -3 2
Tomáš Vochozka 0 0 -3 0