top

Čtyřbrankový náskok z úvodu stačil k vítězství!

HC Sparta Praha
PáTEK 22. 1. 2016
Extraliga staršího dorostu
4 : 5

(1:4, 2:1, 1:0)

O2 Arena

HC Oceláři Třinec

Velmi povedený nástup předvedli na ledě pražské Sparty starší dorostenci. Z utkání bylo odehraných pouhých třináct minut, v této době už však Oceláři vedli rozdílem čtyř branek. Domácí se poté dostali na dostřel, třinečtí mladíci už se ovšem o své vítězství připravit nenechali.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 19. Maršoun (Horský), 25. Chlouba (Eliáš, Sedliský), 34. Šišolák (Safin, Chlouba), 56. Kropáček. (Vandas, Maršoun) – 1. Hrehorčák (Vochozka, Stuchlík), 3. Hrehorčák (Vochozka, Imrich), 7. Vochozka (Stuchlík), 13. Kalus (Kaukič, Timotej Marguš), 40. Stuchlík (Vochozka, Hrehorčák). Rozhodčí: Výborný - Zháňal, Svoboda. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 36:31. Diváci: 15 Průběh utkání: 0:4, 3:4, 3:5, 4:5.

HC Sparta Praha

Wolf – Simotics, Janda, Vízner, Eliáš, Jeřábek, Horský, Vandas, Sedliský – Šrámek, Švarc, Šišolák, Nacházel, Chlouba, Safin, Komárek, Schwamberger, Maršoun, Kropáček, Dubský, Wojnar.

HC Oceláři Třinec

Ovčaří – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kalus, Najsar, Molin.

Tak rychlý úvod Sparta nečekala. Už v sedmadvacáté vteřině utkání překonal Wolfa Patrik Hrehorčák, který se nejlépe zorientoval v brankovišti. Časomíra ještě neukrojila ani třetí minutu a druhý gól hostů přidal opět Patrik Hrehorčák a opět mu nahrál jeho dvorní nahrávač Tomáš Vochozka. Trenér Sparty Richard Žemlička usoudil, že bude dobré vzít si oddechový čas. Jeho svěřenci potřebovali uklidnit a povzbudit po špatném začátku.

Brankář Ovčaří poté musel řešit pár šancí pražského celku, sparťanští střelci si na něm ovšem vylámali zuby. Čas ukazoval 6:57 a Třinec dal už třetí branku. Tentokrát se trefil Tomáš Vochozka. Ve třinácté minutě ještě přidal už tak nalomenému soupeři čtvrtý gól Jan Kalus a výsledková tabule už psala skóre 0:4 ve prospěch Ocelářů. Sparťanům se tohle zákonitě nemohlo líbit a do konce třetiny snížil Petr Maršoun.

Do druhé třetiny vstoupili domácí jako vyměnění, odhodlaní s nepříznivým skórem něco udělat. To se poměrně vedlo. Úvodní branku druhé třetiny vsítil sparťan Jaroslav Chlouba. Domácí neměli dost a v čase 33:14 snížil Ondrej Šišolák na rozdíl jediné branky. Z jasného zápasu najednou bylo drama.

Třinec si ale nenechal dlouho diktovat tempo hry a ještě před odchodem do kabiny zvyšoval na 5:3 Kryštof Stuchlík. Náhle tak měli Slezané znovu dvougólové vedení. Na obou stranách se navíc hrálo velmi disciplinovaně a za dvě třetiny sudí trestali po jednom faulu na každé strany. Sečteno, podtrženo, po druhé části bylo skóre 3:5 z pohledu domácího týmu.

Třinec se ve třetí části zaměřil hlavně na defenzivu. Slezané pečlivě střežili střední pásmo a Pražané se tak probíjeli do útoku velmi těžce. Ve třiačtyřicáté minutě navíc pálil těsně za kruhy Przybyla a Wolf musel vytáhnout jeden ze svých důležitých zákroků. O dvě minuty později hráli třinečtí oslabení. Sparta ho ale nezahrála nijak slavně. Málo střelby, málo důrazu a málo stráveného času v pásmu hostů.

Po této přesilovce by se čekal zvýšený tlak domácích, ale ten ne a ne přijít. Naopak sparťané měli potíže s rozehrávkou, což Ocelářům umožňovalo brejky. V pětapadesáté minutě se po pěkné akci na pravém křídle Ostap Safin ještě neprosadil, ale o minutu později už Vojtěch Kropáček našel recept na Ovčařího. V závěru hráli Pražané v šesti a bez brankáře, nicméně vyrovnat se jim už nepovedlo a tak se hráči rozešli za stavu 4:5 ve prospěch spokojenějších hostů.

Jméno G A +/- TM
Patrik Hrehorčák 2 1 4 0
Jan Kalus 1 0 -1 0
Kryštof Stuchlík 1 2 4 0
Tomáš Vochozka 1 3 4 0
Vojtěch Brabec 0 0 -4 0
Ondřej Hrachovský 0 0 3 4
Ondřej Imrich 0 1 0 0
Lukáš Kaukič 0 1 -1 0
Kamil Klocek 0 0 0 0
Filip Krzak 0 0 -1 0
Matěj Mach 0 0 -1 0
Timotej Marguš 0 1 2 0
Dominik Molin 0 0 -2 0
René Najsar 0 0 -2 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Dan Przybyla 0 0 -2 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 2 0