top

Mladší dorost utrpěl na ledě Mountfieldu debakl

Mountfield Hradec Králové
ČTVRTEK 28. 1. 2016
Extraliga mladšího dorostu
8 : 0

(1:0, 4:0, 3:0)

FORTUNA aréna

HC Oceláři Třinec

Svěřenci trenéra Raszky proti Hradci doplatili zejména na nepovedený úvod druhé části, když během pěti minut inkasovali hned třikrát. Mladí Oceláři nakonec svému soupeři podlehli rozdílem osmi branek a poprvé v sezóně navíc nevstřelili ani gól.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 4. Šlaicher (Pokorný, Šedivý), 22. Poppel (Morong), 23. Pokorný (Voňka), 25. Šedivý (Martinec), 35. M. Síla, 43. Šlaicher (Martinec, Voňka), 44. V. Síla (Poppel) Rozhodčí: Barek - Budínský, Urubčík. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 34. Střely na branku: 41:17. Průběh utkání: 8:0.

Mountfield Hradec Králové

Dvořák - Řehák, Voňka, Martinec, Krištof, Duben, Klodner, Kynčl - Šedivý, Soukup, Hladík, Jakubec, M. Síla, V. Síla, Vaňát, Pokorný, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel

HC Oceláři Třinec

Ochman (23. Švančara) - Patlevič, Konderla, Wantulok, Homola, Michálek, S. Radzienciak, J. Adámek - Tobiáš Marguš, Raška, Čmiel, Szmek, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár

První dva vzájemné zápasy vždy jednoznačně vyhráli Třinečtí a na domácích bylo jasně vidět, že napotřetí už chtějí vítězství urvat. Hradec měl celou první třetinu více ze hry, ale dokázal to přetavit jen v jeden gól. Ten vstřelil po krásné kombinaci domácích už ve čtvrté minutě Tomáš Šlaicher, když dorazil puk, který zůstal ležet na brankové čáře.

Hradec měl otěže první třetiny ve svých rukách, ale premiérovou přesilovku zápasu nedokázal zužitkovat. Třinec mohl zkorigovat stav periody v dlouhé přesilovce pět na tři. Většina střel Ocelářů, ale mířila mimo tři tyče domácí klece.

Jestliže v první třetině měli Východočeši více ze hry, tak v druhé periodě byl na ledě prakticky jen jeden tým. Hned po minutě a patnácti vteřinách se ve FORTUNA aréně slavil druhý úspěch domácích. Petr Poppel se snažil před hostující bránou o blafák, puk mu sjel z hole, ale mezi betony doklouzal až do brány. Ve třetí minutě Lvi slavili další úspěch. Voňka krásným obloučkem našel Štěpána Pokorného a ten bekhendovým blafákem objel gólmana Ocelářů a poslal puk do odkryté klece.

To bylo na gólmana hostů příliš a přepustil tak místo třináctiletému debutantovi Švančarovi. Tomu premiéra zhořkla hned po dvou minutách, protože v přesilovce 4 na 3 se od modré prosadil Dominik Šedivý. Hradecká mašina ještě neřekla ve druhé periodě poslední slovo. V pětatřicáté minutě se v přesilovce nahozením zapsal do listiny střelců Matěj Síla a bylo to už 5:0.

Hradec pokračoval v nastoleném tempu z prvních dvou třetin. Po necelých dvou minutách poslední periody šel na trestnou lavici hostující Patlevič a Mountfield přesilovku proměnil. Kapitán Martinec vyslal Tomáše Šlaichera do úniku a ten se nemýlil. O minutu a vteřinu déle se Hradečtí radovali znovu a prakticky totožným gólem. Poppel poslal do úniku Vojtěcha Sílu, který střelou nad vyrážečku nedal třineckému gólmanovi šanci.

V sedmačtyřicáté minutě se Klodner ocitl ve výborné střelecké pozici, ale mladý hostující gólman puk vyrazil. Ve druhé polovině třetí třetiny šli Hradečtí do oslabení, ale udeřili i v této herní činnosti. Poppel střílel a jeho pokus dokázal hostující strážce svatyně vyrazit, ale na bekhendovou dorážku Vojtěcha Síly byl již krátký.

.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Výsledek mluví za vše. Každý tým má v sezóně takový zápas, kdy se prostě nic nedaří a vybouchne. Už to začalo první třetinou, kdy jsme byli ospalí z autobusu, na rozcvičce to bylo špatné a všude jsme byli o krok pomaleji. Výsledek po první třetině byl 1:0 pro Hradec, a ještě to bylo hratelné, ale pak jsme úplně odešli. Kluci si vůbec neplnili to, co jsme po nich chtěli. Pomalu jsme přistupovali k hráčům, celkově to bylo takové ospalé, bez agresivity a pak tam napadaly góly. Vyměnili jsme gólmany, dali jsme šanci osmákovi, který se toho zhostil docela dobře. Bohužel se možná projevila na hráčích únava, protože jsme se docela potýkali s nemocemi. Kluci se prakticky sešli až před zápasem, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Zápas byl z naší strany příšerně odehraný. Musíme na to rychle zapomenout a v neděli jít do toho znovu.

Jméno G A +/- TM
Jakub Adámek 0 0 -1 0
Matouš Ćmiel 0 0 0 0
David Homola 0 0 -1 0
Filip Indrst 0 0 -2 0
Patrik Konderla 0 0 -4 2
Ivan Korčák 0 0 0 0
Tobiáš Marguš 0 0 -4 0
Jakub Michálek 0 0 -4 0
Šimon Mikler 0 0 0 2
Radek Ochman 0 0 0 0
Ľubomír Patlevič 0 0 0 6
Jonáš Peterek 0 0 -1 0
Jiří Plandor 0 0 -3 2
Szymon Radzienciak 0 0 0 0
Adam Raška 0 0 -3 2
Ondrej Rybnikár 0 0 0 0
Martin Szmek 0 0 0 0
Patrik Švančara 0 0 0 0
Ondřej Tománek 0 0 -2 2
Kryštof Wantulok 0 0 0 0