top

Na ledě Havířova těsné vítězství pro starší dorost!

AZ Heimstaden Havířov
PáTEK 13. 11. 2015
Extraliga staršího dorostu
1 : 2

(0:2, 0:0, 1:0)

K&K PNEU Aréna

HC Oceláři Třinec

Třinečtí mladíci se v Havířově dostali rychle do dvoubrankového vedení po trefách Tomáše Vochozky a Ondřeje Hrachovského. Domácí tým poté dokázal necelých deset minut před koncem snížit, výhře Ocelářů už ale zabránit nedokázal.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 51. Cihlář (Peterka) - 12. Vochozka (Kalus, Stuchlík), 16. Hrachovský. Rozhodčí: Czubaj - Vengřín, Vančo-Minařík. Vyloučení: 0:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 119. Střely na branku: 20:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

AZ Heimstaden Havířov

Sonnek - Zíková, Aulehla, Pavelek, Chujac, Frojda, Szturc, Srníček, Mrowiec - Janeček, Bambula, Pecka, Kristian, Peterka, Lenomar, Raček, Pawliczek, Cihlář

HC Oceláři Třinec

Loubal - Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Kalus, Najsar, Molin

Začátek utkání byl velmi vyrovnaný, ani jeden z celků nepředváděl výrazně lepší výkon, ale více ze hry měl přeci jen malinko Havířov, a to především díky dvěma přesilovým hrám. Ani jednu však svěřenci trenéra Janečka využít nedokázali a později převzal iniciativu zápasu Třinec.

Ve dvanácté minutě byl tento stav potvrzen i vedoucí brankou hostů. Postaral se o ní Tomáš Vochozka, který umisťoval do poloodkryté branky soupeře přesnou dorážku z těsné blízkosti brankoviště. Aby toho nebylo málo, šel Třinec velmi rychle do dvoubrankového vedení. Zasloužil se o to poměrně nenápadnou střelou z takřka z nulového úhlu v šestnácté minutě Ondřej Hrachovský.

Z pohledu vyložených hokejových šancí byla ve druhé třetině nejzajímavější čtyřiadvacátá a pětadvacátá minuta. V té první ohrozil branku soupeře pálící Najsar, nakonec však ztroskotal na skvělém zákroku vyrážečkou brankáře Sonnka. O několik vteřin později se ukázal povedenou střelou z mezikruží Cihlář, Loubal proti němu však vytasil bravurní zákrok ramenem.

Dále následovala série povedených šancí, které ale branku ani jednoho celku výrazněji neohrozily. Za zmínku stojí střela Plitka nebo Kaukiče. Ty především potvrdily herní aktivitu Třineckých, kteří byli po většinu druhé části aktivnějším celkem. Další branky se v ní však již nedočkali.

Třinečtí sice do třetího dějství vstupovali s dvoubrankovým náskokem, který jim zaručoval určitou jistotu, nakonec se však neobešli bez vzniklých komplikací. Domácí Havířov totiž zabral a dokázal si vytvořit slibné šance. Jednou z nich byla akce Peterky, střelu havířovského útočníka ovšem vyrazil vyrážečkou Loubal.

Jen o pár vteřin později zahrozili na druhé straně hosté, kteří ale ztroskotali na famózním dvojzákroku brankáře Sonneka. Ten se v brankovišti svými betony roztáhl takovým způsobem, že třetí branku Třince nepřipustil.

V devětačtyřicáté minutě zahodil obrovskou šanci pálící Cihlář, který nedokázal využít dorážky z bezprostřední blízkosti branky. Havířovský útočník totiž minul svatyni hostů. V jednapadesáté minutě už se však domácí zdramatizování zápasu přeci jen dočkali. Dominik Cihlář napřáhl na modré čáře a prostřelil vše, co mu stálo v cestě, čímž využil přesilovou hru.

V závěrečné minutě to domácí zkoušeli bez brankáře, ale do žádného většího tlaku už se nedostali. Třinečtí už si poslední vteřiny zkušeně pohlídali, a tak v tomto utkání zvítězili poměrem 2:1.

Jméno G A +/- TM
Ondřej Hrachovský 1 0 1 0
Tomáš Vochozka 1 0 1 0
Vojtěch Brabec 0 0 0 2
Ondřej Imrich 0 0 1 2
Jan Kalus 0 1 1 0
Lukáš Kaukič 0 0 0 0
Kamil Klocek 0 0 1 0
Filip Krzak 0 0 1 0
Michal Kvasnica 0 0 0 0
Matěj Loubal 0 0 0 0
Matěj Mach 0 0 1 2
Timotej Marguš 0 0 0 0
Dominik Molin 0 0 0 0
René Najsar 0 0 1 0
Daniel Plitko 0 0 1 2
Dan Przybyla 0 0 0 2
Grzegorz Radzienciak 0 0 0 0
Kryštof Stuchlík 0 1 1 0